415 1

Всички населени места в Североизточна България вече имат електрозахранване

Анатоли Стайков

Електрозахранването на населените места в Североизточна България, останали без ток вследствие на зимната буря, вече е възстановено. Екипите на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи отстраниха стотици аварии по електрическите съоръжения, предизвикани от силния вятърът, обилните снеговалежи и обледяванията през последните няколко дни.

Днес специалистите на дружеството получиха достъп до последните райони с аварирали съоръжения в област Силистра, където пътищата бяха непроходими от началото на зимната буря в петък.

Продължава работата на електроразпределителната компания по отстраняването на локални повреди, които засягат отделни адреси в населените места. Напомняме, че клиентите на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи могат денонощно да подават сигнали за аварии на националната телефонна линия на компанията 0700 1 61 61.

Служителите на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи продължават да отчитат извънредно потреблението на клиентите, което по график трябваше да бъде отчетено на 6 и 7 януари. Регулярният отчет на електромерите през тези дни беше възпрепятстван от непроходимостта на голяма част от пътищата в Североизточна България.

ЕНЕРГО-ПРО благодари за съдействието, оказано от страна на областните управители, кметовете, Областните пътни управления, подразделенията на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението", на местни фермери и строителни фирми, които предоставиха високопроходима техника за разчистване на пътищата и помогнаха на екипите да достигнат до най-непроходимите райони.

България


Още по темата

 • Само две населени места са без ток

  Само две населени места са без ток

  Към 14.30 ч. на територията на „ЕНЕРГО-ПРО-Електроразпределение“ без електрозахранване са две населени места в област Силистра. ...
  9.01.2017
  373
  0

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • напред
  Отговор
  1 21:45  09.01.17
  До утре, до утре вечер в другия спектакъл.

Напиши коментар:


Публикувай