1 419 2

НФСБ пак се разграничи от Каракачанов

Калина Петрова

НИК на НФСБ заявява, че изявленията на председателя на ВМРО Красимир Каракачанов, направени в сутрешния блок на една национална медия, не са съгласувани с ръководството на парламентарната група на Патриотичния фронт и следва да се приемат като позиция само на ПП ВМРО-БНД.

Този тип изявления подхранват партийния егоизъм и рушат коалиционните отношения.

Факти.бг припомня, че това не е първото разграничение на председателя на партията Валери Симеонов, подобни имаше и в края на миналата година.

А иначе вчера Красимир Каракачанов заяви пред bTV, че :"Несериозно е Радев да удължи живота на парламента. Аз очаквам новия президент да разпусне 43-тото народно събрание, да насрочи изборите и да назначи служебно правителство".

"Ние казахме нещо много ясно. Държавата има проблеми, които трябва да бъдат решени. Те изискват сериозно отношение. Имахме готовност да вземем мандата. ГЕРБ казаха, че ще ни подкрепят, но после не го направиха", добави той.

"Ние подкрепихме Борисов заради борбата с битовата престъпност, но това не се случи", допълни Каракачанов.

Лидерът на ВМРО смята, че един от главните проблеми в страна е сигурността. Той обясни, че въпросът не е само да се разположат повече полицаи някъде: "Искаме засилено полицейско присъствие в горещите точки на страната и селата, където има нужда. Няма нужда да се говори за назначаване на нови полицейски служители. Има конкурси и до няколко месеца ще бъдат запълнени. Въпросът е, че трябва да се освободи ресурс и да се разпредели правилно. Преструктуриране и пренасочване са нужни".

"Как си представяте, че на един човек му скимва да вземе автомат и да отиде в дискотека?! Това не е камикадзе. Той не решава просто, че ще се самоубие за каузата или за Аллах. Той отива, стреля хладнокръвно и става неоткриваем. Би следвало да имаме повече национален разговор. Започнаха престрелки типично по български преди изборите. Те ще минат, и какво ще правите после?! Българските политически лидери трябва да се замислят върху целите си", призова Каракачанов.

"Факт е, че дори и да участват самостоятелно, "Да, България" няма да шанс да влезе в Парламента. Ние ще покажем, че част от българските политици са си научили урока. На сградата на НС неслучайно пише, че съединението прави силата, а не разединението. Ще бъдем в патова ситуация и можем да влезем във въртележка, от която трудно да излезем. Загърбете измислените си теории за ляво и дясно. Ситуацията в заобикалящия ни свят изисква повече отговорност. Другото е егоизъм", заключи емоционално той.

На предсрочните избори ще се запази „Обединени патриоти”, създадена около президентските избори. Това заяви в студиото на „Тази сутрин” Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО и съпредседател на Патриотичен фронт (ПФ).

„Ако някой се надява че коалицията „Обединени патриоти” няма да се бори заедно, е сгрешил в сметките”, заяви още той.

Той обясни, че според него е редно при встъпването си в длъжност новоизбраният президент Румен Радев да разпусне 43-то Народно събрание, да назначи служебно правителство и да насрочи дата за предсрочни парламентарни избори.

„Да говориш за удължаване на един парламент, който на практика се е изчерпал, (...) е несериозно”, подчерта Каракачанов.

По думите му на предсрочните избори „няма да има дори две партии, които да се коалират и да направят мнозинство”.

„Българските лидери трябва да се фокусират не върху собствените си амбиции, а върху това какви проблеми има и трябва да бъдат решени”, коментира лидерът на ВМРО и обясни, че това би могло да стане само ако политиците поставят националния интерес пред личния.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Добре
  Отговор
  1 16:19  10.01.17
  Каракачанов се държи все по-добре, а В. Симеонов нещо непрекъснато се прави на голям играч в политиката. Е, той резултатът се вижда от рейтингите на двамата, ама явно някои хора ги интересуват повечко париците от други...
 • Ами Георгиева
  Отговор
  2 19:10  31.01.17
  Може би е правилно да си решават проблемът помежду си безплатни да станат достояние на цяла народ. Така,с тези декларации, се излагат и пада нивото на Пф!

Напиши коментар:


Публикувай