1 208 2

Радева: Депутатите за пореден път показаха, че не са истински представители на народа

Юрий Асланов: Много е късно за промени в Изборния кодекс

Стефанаки Йоанис

Дори и да се направи някакъв опит това Народно събрание да гледа въпросите на референдума, аз мисля, че вече много закъсняха и не знам как не се чувстват неудобно, заради конфузната ситуация, в която самите депутати се поставиха. Това каза в интервю за предаването "Нещо повече" на програма "Хоризонт" социологът Мира Радева:

За мен депутатите за пореден път показаха, че това не са истински представители на народа, не са истински представители на общественото мнение. Понеже сега честваме 20 години от събитията през 1997 г., няма да се изненадам, ако това недоволство не се излее по някакъв нов начин.

Наистина е много късно за промени в Изборния кодекс, а и това правене на промени в избирателния закон и особено в избирателната система "пет минути“ преди избори се превръща в тежък прецедент, превръща проблема във вечен, коментира социологът Юрий Асланов:

Наистина нямаше сериозен обществен дебат по време на референдума на тази тема, което може би подсказва, че по такива важни въпроси референдумите не трябва да се съчетават с друг вид избори, защото очевидно вниманието на основните играчи се насочва на друго място. Аз не твърдя, че въпросът е подценяван, но наистина дебатите бяха недостатъчни.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Мислете
  Отговор
  1 03:12  11.01.17
  В 3 точки 1-о https://www.vbox7.com/play:9febce59 2-о http://www.heliopol.com/protocoli.html 3-о Събирате 2+ 1 и 3 Не Ви трябва
 • не на мажоритарните избори
  Отговор
  2 14:51  11.01.17
  Юрий Асланов!? Този даже не е българин! Събитията 1997 бяха нагласени, след това кредитните милионери продължиха с ограбването, целият преход е режесиран, няма нищо случайно и да му се придава някакъв романтичен привкус е гнусно, на това могат да се вържат само много наивни хора, както изглежда такива има в изобилие.

Напиши коментар:


Публикувай