1 191 11

Нашата воля е мажоритарен избор

Никой британски политик не си позволява да игнорира волята на народа, не го правете и вие

Нашата воля е мажоритарен избор
Калина Петрова

Аз съм един от тези 2,5 милиона българи, които гласуваха с "Да" на Референдума и настоявам следващите парламентарни избори да бъдат мажоритарни. Такава е нашата воля. Това заявява в отворено писмо до народните представители Румен Чолаков, който живее в Лондон. Ето и пълният текст на писмото:

"Уважаеми Народни представители,

Не знам към кого от Вас да се обърна, затова пиша на всички. Не знам, защото на изборите, които Ви излъчиха, гласувах от Лондон и нямам никаква идея за кого от Вас е отишъл моят глас. Не знам кой от Вас ме представлява и не знам кого да държа отговорен, когато не съм доволен от начина, по който някой от Вас упражнява моята воля от мое име.

Уважаеми Народни представители,

На 23 юни 2016 г., британският народ гласува да напусне Европейския съюз на референдум. Този референдум няма никаква законова сила, защото суверенът там е парламентът, а не народът и ако реши, парламентът може да го игнорира. Но никой сериозен британски политик не си позволява да игнорира волята на народа, дори за решение гласувано с 1% разлика, въпреки че може би ще има пагубни последствия за цяла Европа.

Уважаеми Народни представители,

В България, суверенът е народът, а не парламентът. В България, разликата в резултата не беше един процент, а една трета. Вие нямате моралното право да ни лишите от волята ни, дори както британския парламент, да имате законово основание.

Ако искахте да изпълнявате задълженията си коректно, Вие щяхте да сте изготвили и дискутирали законопроект за въвеждане на мажоритарното гласуване още когато стана ясно, че ще има референдум преди 11 месеца. Вие не го направихте. Затова, няма значение колко време Ви остава. Аз съм един от тези 2,5 милиона българи и настоявам следващите парламентарни избори да бъдат мажоритарни. Такава е нашата воля.

Един Ваш работодател,

Румен Чолаков

Гражданин на Република България".

Великобритания


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Презрение
  Отговор
  1 12:35  11.01.17
  И защо точно е важно мнението на тоя, че чак го препубликувате?
 • бастуня
  Отговор
  2 12:36  11.01.17
  Руменчо, като си прав прав си, ама айде стига с това как било в Британия как било на м..ната си и тн. като те е еня за България що дириш навън? ми ела стани политик промени нещата, то от далеко всеки е голям патриот
 • гост
  Отговор
  3 12:42  11.01.17
  Не разбирате ли какво става, искат да ни измъкнат държавата под носа. Ако се приеме мажоритарен избор в два тура, в парламента ще има 160 депутати от герб, 40 от дпс /излъчени от районите с преобладаващ техен електорат/ и 40 от БСП - от техните крепости Видин и т. н. Винаги на втори тур ще бъдат един герберист срещу комунист или герберист срещу депесар. Тоест, НОРМАЛНИТЕ ХОРА НЯМА ДА ИМА ЗА КОГО ДА ГЛАСУВАТ НА ВТОРИЯ ТУР, СЛЕДОВАТЕЛНО НЯМА ДА СА ПРЕДСТАВЕНИ В ПАРЛАМЕНТА.
 • Гост
  Отговор
  4 12:54  11.01.17
  Аман от тролове ...

 • юпииии
  Отговор
  5 13:43  11.01.17
  Гербоухите са си харесали поредното ЮПИ, което ще ни оправи. Моята воля и волята на 4 милиона българи е да няма мажоритарни избори!

  Коментиран от #7

 • ококо
  Отговор
  6 19:55  11.01.17
  Мажоритарно требва да управлява Герб. Затова са тея напъни , понеже си мислят че при едни избори биха взели мнозинство! Дългия е платена кукла на конци и го ползва този който плаща. Жалка история на овчари дето си мислят че покорното стадо винаги ще влиза в определената кошара! Ама може и некой ден да им дойде Баба Вида на гости и да се объркат сметките!!!
 • Киро
  Отговор
  7 21:25  11.01.17

  До коментар #5 от "юпииии":

  Хаха, Мунчо, къде са тия 4 милиона българи, които са против мажоритарните избори? А беее, трол атакаджийски?? Народа ИСКА мажоритарни избори, над 70% са ЗА и това са фактите!

  Коментиран от #8

 • дндндн
  Отговор
  8 21:41  11.01.17

  До коментар #7 от "Киро":

  Първо да ти направя една забележка: - Избягвай да обиждаш потребители изразили мнение в сайта! Освен че не е красиво е и извън правилата на платформата! Относно мажоритарния вот - надали голяма част от българите знаят въобще какво точно означава това! По-скоро понеже Дългия се показал по телевизията и ръсил врели - некипели - за които му плащат та хорицата викат супер ето го новия месия той ша ни оправи! И заради това са гласували така! А дългия играе по свирката на този който му плаща! Не може да има мажоритарна система на управление точно в България! Няма как да няма опозиция - няма как Герб да се намърдат самосиндикално в парламента каквато е и основната цел на този референдум! Народа го касае дотолкова че ако има мажоритарно управление ще му одерат още 200 кожи от голия гръб но това са подробности!

  Коментиран от #9

 • Киро
  Отговор
  9 09:43  12.01.17

  До коментар #8 от "дндндн":

  Първо, ти си някаква анонимка, плюла под всички статии за мажоритарните избори (под различни имена, разбира се), тъй, че всяка дума за теб е валидна. Жалко партийно тролче, съскащо глупости без един факт за мажоритарните избори, напълнило гащите, че хранилката може да спре. Жалка картинка!
 • eee паа
  Отговор
  10 10:54  12.01.17
  и аз гласувах за този референдум с надеждицата че може би след 20 -30 години нещо ще се промени тук у България ама е те на тия дето са захапали кокала ни го пускат
 • Гост
  Отговор
  11 13:24  12.01.17
  Много се радвам на млади и умни българи, още повече, когато, изучили се, се върнат в родината. А сега по темата - и аз, като работодател на народните ни представители и гражданин, настоявам да не се избързва с въвеждането на чиста мажоритарна система в два тура, защото това няма да реши проблемите ни. И ще последва огромно разочарование! България е правова държава с върховенство на закона. А доколко кой те представлява в НС - всеки един народен представител - виж чл. 67, ал. 1 от Конституцията. Успех, мило момче!

Напиши коментар:


Публикувай