673 1

БНР не приема исканията на „Музикаутор“

БНР ще инициира обществена дискусия по проблема

Анатоли Стайков

Ръководството на Българското национално радио не приема исканията на „Музикаутор“, изложени в официалното писмо на сдружението от 6 януари 2017 г., и смята, че по същността си те остават непроменени. Заявената на срещата на 5 януари 2017 г. в Съвета за електронни медии готовност на БНР за преговори остава и общественото радио очаква ново предложение от сдружението.

Очевидно е, че БНР и сдружението се ръководят от различни принципи и подходи в разбирането си за ролята и мисията на обществената медия и нейното финансиране. Затова на първо място е необходимо сближаване на позициите за принципите, а след това и за методиката, която да очертае базата за разговор по конкретните финансови параметри на договор между БНР и „Музикаутор”.

Българското национално радио ще инициира обществена дискусия, на която да изразят позициите си творци, експерти, Съветът за електронни медии, БНТ, ПРОФОН, представители на Министерството на културата и на неправителствени организации, чиято дейност е свързана с електронните медии.

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • onq s konq
    Отговор
    1 16:35  11.01.17
    Ма къф "мюзикаУтор"беее...Пускай "good old rock and roll" и да не ти пука за тия!

Напиши коментар:


Публикувай