694 1

Данъчни проверяват борса за плодове и зеленчуци в София

Данъчните контролират дали стоката, която се продава има счетоводни и транспортни документи

Анатоли Стайков

Служители на НАП от звеното за фискален контрол започнаха проверки и наблюдения тази сутрин на борсата за плодове и зеленчуци в столичния квартал Слатина.

Данъчните следят движението на всички превозни средства към и от борсата, като контролират дали за стоката, която се продава има счетоводни и транспортни документи. Редом с това фискалните агенти проверяват дали за продажбите се издават касови бележки.

Междувременно контролната кампания на НАП продължава денонощно в зимните курорти в цялата страна. От началото й до момента са извършени над 1200 проверки и наблюдения. Резултатите до момента сочат, че най-много нарушения на данъчните изисквания има в Пампорово, а най-малко в Банско.

Припомняме, че стотици инспектори на НАП, съвместно с екипи от МВР извършват скрити и явни наблюдения, инвентаризации на наличните стоки и проверки за отчитане на оборотите от началото на годината във всички зимни курорти.

Следи се и движението на стоки към хотели, ресторанти и други търговски обекти, като на постоянно наблюдение са подложени също борси и тържища. Очаква се до края на зимния сезон в Боровец, Банско, Пампорово, Велинград и други курортни селища да бъдат извършени минимум 15 000 проверки, допълват от НАП.

В кампанията участва и звеното за фискален контрол, който освен движението на рискови стоки проверява и ползването на луксозни автомобили за лични нужди.

София / България

Още по темата

 • Храните продължават да поскъпват

  Храните продължават да поскъпват

  Храните на едро продължават да поскъпват, като за изминалата седмица увеличението е с 1,23%, показват данни на Държавната комисия по стоковите борси ...
  13.12.2016
  889
  0

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • токко
  Отговор
  1 20:00  11.01.17
  Последни заповеди от Боко и компания! Да се прави сечено на неугодните и пречещите, на неотчитащите се и да конкуренцията! Той затова и остана на власт още малко, да си оправи бакиите и да оправдае парите които е взел. Гонят дребните тарикати и обикновените хора, а истинските престъпници са на свобода! Този който има пари да си плати - практически е недосегаем, ако си пенсионер и откраднеш един хляб, ще те тикнат в затвора и ще ти почернят старините! Гадна държава с гадни управници - трябва да го променим това някак!

Напиши коментар:


Публикувай