947 0

11 януари: България в снимки

11 януари: България в снимки
Снимки: БТА
Анатоли Стайков

Зимна обстановка в хасковското село Стойково.

Обстановката по река Дунав в първия български участък на реката се нормализира. Ледоходът на км 833 при Ново село е 40 процента. Температурата на водата се е повишила леко и днес е 0,3 градуса, а на въздуха е минус 4 градуса.

Сложната зимна обстановка и падналия обилен сняг не са пречка за бургазлии.

Софийският университет "Св. Климент Охридски" представи новостите в кандидатстудентската си кампания за учебната 2017/2018 година. В заседателна зала 1 в Ректората заместник-ректорът по учебната дейност на СУ проф. Ренета Божанкова (средата) и деканите на Факултета по славянски филологии - доц. Бойко Пенчев (дясно), и на Историческия факултет - доц. Тодор Попнеделев (вторият вляво), представиха кандидатстудентската кампания на СУ за новата учебна година.

Премиерът Бойко Борисов разговаря с представители на крупния китайски бизнес, които са в България, за да проучат възможностите за инвестиции.

Държавният глава Росен Плевнелиев беше удостоен с почетния златен медал на Техническия университет-София. Отличието бе връчено на президента в знак на признателност за неговия принос за издигане и утвърждаване на авторитета на висшето учебно заведение на национално и международно равнище.

Мобилен оператор беше представен като нов официален партньор на Българския футболен съюз. Съвместна пресконференция по въпроса дадоха президентът на футболната централа Борислав Михайлов (дясно) и Мирослав Петров (ляво), главен директор Продажби на компанията.

България


Напиши коментар:


Публикувай