602 3

Ограничава се износът на електроенергия от България

Заповедта влиза в сила от 01:00 часа българско време на 13-ти януари 2017 г.

Анатоли Стайков

Със заповед на енергийния министър в оставка Теменужка Петкова се ограничава износът на електроенергия с произход България, но не се ограничава транзитът на електроенергия през страната ни.

Наложеното ограничение се налага поради продължаващите екстремални зимни условия, водещи до дисбаланс между производство и потребление на електроенергия на регионално равнище.

Заповедта влиза в сила от 01:00 часа българско време на 13-ти януари 2017 г. до възстановяване на необходимите резерви за сигурна и надеждна работа на електроенергийната система. Припомняме, че гръцкият системен оператор обяви от 01:00 часа на 11-ти януари 2017-та година прекратяване на търговския износ към съседни страни.

Заповедта на енергийния министър предвижда „Електроенергийния системен оператор“ ЕАД да прекрати достъпа до електропреносната мрежа на износителите на електрическа енергия, произведена в страната. Преустановяването на износа се налага с цел гарантиране сигурността на българската електроенергийна система.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ндндндн
  Отговор
  1 20:05  11.01.17
  Той не само трябва да се ограничи, а трябва да спре изобщо! Не може ние да си внасяме по-скъпа енергия - ТОК от някъде си, а нашата да изнасяме по-евтино! Енергия се изнася при излишък - няма как да ми вдигат тока кога се сетят а блоковете н АЕЦ-а да не работят! Когато има енергия да се покрие дадения капацитет на една държава и има остатъци - тогава се изнася част от тях! Обаче тука се внася и изнася яко за да се печели от внос и износ! Така е и с храните - ядем боклуците и ги купуваме скъпо понеже са внос - а нашите храни са за износ ЕКО !!! Просто нямам думи за тая сбъркана икономика дето обслужва единствено определена група хора!!!
 • 1234
  Отговор
  2 22:13  11.01.17
  Нали нямаше нужда от нова атомна централа?Защо тогава тока не стига и купуваме от Румъния?Ей тъпанари гадни,до кога ще ни лъжете и ще се подигравате с народа си бе?Абе ще ни кипни и ще ви изгоним с камъни бе .Прекалявате вече.Една сериозна приказка не казахте,една полза за държавата не донесохте с вашето царуване,само лъжи и големи кражби.Стига вече спрете се господ няма да ви търпи по вече,народа ще ви прокълне бял ден да не видите нагледци такива.Окрадохте цяла държава градена от поколения българи,дано господ ви накаже,че да се спрете вече!!
 • гост
  Отговор
  3 08:54  12.01.17
  4 блока се поддържат, а не произвеждат енергия. За атомен реактор няма значение дали произвежда или не, щом има гориво, има реакция и това дали е свързан към генераторите или не е вторичен процес. Вместо встраната да се развива енергоемко производство базирано на евтин атомен ток или да се изнася в големи количества на съседите, то нашите дупедавци спират реакторите и поробват страната на скъпите, отровни тецове.

Напиши коментар:


Публикувай