600 4

Програмата за селата на МВР трудно ще проработи

В малките населени места трябва да се създадат полицейски участъци, смята генерал Васил Василев

Анатоли Стайков

Ако мислите, че във всяко село ще се сложи полицай – това е немислимо, не може да стане, заяви в предаването „Тази сутрин” ген. Васил Василев, бивш директор на Националната полиция.

Според него тримесечната програма за 7 млн. лв. която предвижда полицай почти във всяко село, няма да се справи. МВР скъса с много неща в своята основна работа – скъса с агентурата За големите престъпления, които се извършват, няма агентура, няма сигнали, няма информация, което е най-важното.

Според ген. Василев МВР трябва да се преструктурира и в малките населени градчета и в селата да се създадат участъци, те да бъдат снабдени с охранителен и оперативен състав и със състав, който да води дознанията и следствията, и да се прилага законът.

Борбата ще е много тежка и няма да приключи за три месеца. Трябват постоянни грижи и най-вече спазването и стриктното прилагане на закона, допълни той.

Седем милиона ли ни разделят от това компетентно да се работи в малките селища, пита от своя страна проф. Николай Радулов.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • незнайко
  Отговор
  1 09:47  12.01.17
  Вместо да слагат полицаи да сменят наказанията. За убийство - убийство. За кражба без една ръка. За изнасилване без пенис. ТОЛКОВА Е ПРОСТО.
 • Morgoth
  Отговор
  2 12:56  12.01.17
  Когато имаш бедно и неграмотно малцинство на фона единствено на беззащитни пенсионери и 7 милиарда няма да помогнат. Българското село може да се защити единствено, ако се разреши използването на огнестрелно оръжие от всеки в собствения си имот. Когато 90 годишни баби започнат да отстрелват келешите и риска стане твърде голям за да си струва за това което може да се открадне от там, тогава и ще се спре с това безобразие.
 • полицай пенсионер
  Отговор
  3 20:07  12.01.17
  Управляващите само си говорят ще борят битовата престъпност.Такова понятие Битова престъпност няма.Тя е Конвенциална престъпност тези които са били в АМВР са чували ако не слушали лекции.Не случайно правителството в личето на Борисов и МВР Бъчварова се насочват към нея защото най се усеща от хората.
 • Оперативен работникОР
  Отговор
  4 20:20  12.01.17
  В МВР липсва професионализъм.На ръководни длъжности се издигат послушковци завършили нищология паратизирани.Хора обвързани с фирмите КОЙ и след време отиват при тях на работа.

Напиши коментар:


Публикувай