5 150 8

Човечета, хората не са прости и не са спокойни

Калина Петрова

Сценаристът и един от инициаторите на Референдума Ивайло Вълчев попита депутатите, които определи като анонимни човечета спокойни ли са, след като вчера не пожелаха да разгледат резултатите от Референдума, с изключение на тези от ГЕРБ, в пленарна зала. Той отправи предупреждение, че не трябва да са толкова спокойни. Ето и пълният текст на мнението му, изразено в „Шоуто на Слави”:

„По Конституция българското Народно събрание се състои от 240 депутати, вчера в НС се събраха цели 179 пропорционално избрани народни представители. Други 61 депутати не намериха за необходимо да дойдат на работа. Да припомним работата им е да представляват народа, да представляват конкретни хора, които са гласували за тях, райони, градове, села, от които са избрани. Само, че 61, така наречени народни представители, умишлено избраха да не представляват народа. Не им се работи, не им се представлява там някакъв народ. Очевидно това не носи печалба. Избраха да представляват някакви други интереси, чии те си знаят.

Вие знаете ли кои не представляваха народа, може би този за когото сте гласували лично вие или този който е избран от вашия град. Вие имате ли мнение за референдума? А вчера имаше ли кой да го изрази? Не знам кой въпрос в случая е по-подходящ дали защо тези хора са там или не са там? А от тези пък 179, които бяха в залата 99 решиха, че резултатите от Референдума няма дори да бъдат обсъждани. Е, че за какво?!

99 човечета в костюмчета решиха, че 2 500 000 гласа на Референдума, искащи промяна на избирателната система, са нищо. 99 човечета уплашени за местенцата си, които сигурно скоро ще загубят си затвориха очичките точно като малките деца, си мислят, че щом не виждаш нещо, значи него го няма.

Уважаеми 99 човечета и вие 61 народни представители, които отказахте вчера да представлявате народа си, чудех се с каква дума да ви нарека. Аз минавам за сравнително възпитан човек в рамките на приличието, семейна черта, макар, че от друга страна единият ми дядо някога е бил докер на бургаското пристанище – хамалин, та и от него съм запомнил някои прийоми във фината риторика. Сега ще ви кажа, че вие сте велики последователи на китайския Лау Дзъ и на неговото учение. Лау Дзъ смятал, че най-добрите управници са тези, които хората не познават и никога не виждат. И че държавата се управлява най-добре, когато хората са спокойни и прости.

Уважаеми човечета с костюмчета има една изненада за вас хората не са спокойни и не са прости и не искат повече да избират анонимни човечета. А вие човечета спокойнички ли сте? А не трябва!

София / България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Миро
  Отговор
  1 14:33  12.01.17
  Браво, само така , няма отказване
 • Тодоров
  Отговор
  2 14:50  12.01.17
  Преди 20 години Костовистите подпалиха Партийния дом с помощта на лумпени и футболни агитки в интерес на чисто политически цели. Аз съм от спокойните хора, които за 27 години преход чакат нещо добро да се случи. Но то не се случва. Отгледахме си политеска класа и политеческа мафия, която явно не мисли за ХОРАТА. Сега вече съм от тези неспокойни хора и с чиста съвест бих отишъл да подпаля народното събрание и ясно да кажа, че не искам повече издевателства над народа и несъобразяване с неговото мнение.

  Коментиран от #6

 • tag
  Отговор
  3 15:12  12.01.17
  Само гледайте сега, от шоуто, да не вземете да ми защитавате герберастките депутатки, щото те го внасят това, точно сега, за разглеждане не със добри намерения, мислете

  Коментиран от #4

 • незнайко
  Отговор
  4 15:20  12.01.17

  До коментар #3 от "tag":

  Страхотен начин за коментар, от който нищо не се разбира, за Вашата позиция.
 • рашу
  Отговор
  5 15:21  12.01.17
  голяму шоу, къй си ти ва учендолски
 • Приятел на Костов
  Отговор
  6 20:21  12.01.17

  До коментар #2 от "Тодоров":

  Преди 20 години Слави не беше ли в агитката на Костов ? Стар съм вече и ми изневерява паметта.
 • Гост
  Отговор
  7 13:39  13.01.17
  Щом не искат нови правила ще играем без правила.
 • Георги
  Отговор
  8 12:38  15.01.17
  Не зная това което ще ви кажа дали ще се хареса на много от вас ,но истината според мен е следната.Без да ГОТОВНОСТ да пролеем кръв няма начин да оправим нещата.Трябва да излезем на улиците и твърдо да заявим СТИГА!!! Едни от нас ,които имат сърце ще го направят , а другите КАТО МИШКИ ще ни гледат сеира и ще ни плюят.Но това за мен няма значение важното е да се погрижим СЕГА за нашата държава -точно сега Майка България има нужда от нас.Много ми се иска да се появи човек ,който да поведе всички Българи милеещи за родината си на поход,протест , въстание или революция -кой както иска да го нарича -за твърдо заявяване на управляващите ,че ни е омръзнало от тях и цялата политическа класа и искаме коренна промяна в държавата-както в политиката ,така и в съдебната система ,конституцията и други..Важното в крайна сметка е крайния резултат -една наистина добра държава за живеене -държавата на нашите деца.Това ще бъде нашето наследство за тях и за това един ден ще пише в учебниците по история.Завършвам с думите на един велик Българин-ТРЯБВАТ НЕ ДУМИ , А ДЕЛА!!!

Напиши коментар:


Публикувай