608 0

Катаджии ще издават фишове

Автоматизираните системи ще премахнат корупцията и ще улеснят както униформените

Анатоли Стайков

Автоматизираните системи ще премахнат корупцията и ще улеснят както униформените, така и гражданите, казва Филип Гунев пред "24 часа".

От март пътните полицаи ще могат директно да връчват на водачите стари фишове, които не са платили, или са отказвали да получат от служители на куриерските фирми. Електронна връзка ще има и с пощите. Така МВР и куриерите ще обменят информация с файлове.

Успешно стартира и проектът за електронната идентификация, който ще помогне на всички граждани да имат достъп до онлайн услугите на Пътна полиция.“Автоматизираните системи, които внедряваме в полицията, ще премахнат корупцията и ще улеснят както униформените, така и гражданите”, казва пред “24 часа” зам.-министърът на МВР Филип Гунев.

Скоро ще бъдат монтирани и нови камери за автомобилите на Пътна полиция, които ще засичат скоростта и ще разчитат номера на автомобила. След това автоматично ще се издава електронен фиш и няма да се налага служителите да обработват глобите на ръка.Камерите, записващи проверките на пътя, ще се следят от шефовете на униформените в областните дирекции и националната полиция.

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай