584 2

Здравният министър с грип: Не мори, но мъчи много

Стефанаки Йоанис

Приятелите ми са точно толкова, колкото и преди да вляза във властта, каза пред бТВ здравният министър в оставка Петър Москов.

По повод изключването му от ДСБ той каза, че мнението на ръководството на ДСБ не е мнение на хората от ДСБ, с които са написали устава на партията. Смисълът на една политическа партия е в нейните политически идеи, това не е клуб по интереси, каза още той. Идеите и принципите са свързани с програмата за изпълнение, не съм жертвал принципите си, за да остана министър, каза още той. Решението да не е член на ДСБ не е мое, а на арбитража на ДСБ, каза лидерът на ДСБ Радан Кънев. Не казвам лоща дума за Москов, разделихме се около туловището на Бойко Борисов, каза още Кънев.

Въпросът е ДСБ да не остане в изолация, контрира Москов. Смисленият човек избира между реалностите.Смисълът на Реформаторския блок не е в това да се съберем около това кой ще ръководи четата - загърбваме разцеплението и унижението на десницата. Реформаторският блок ще търси контакти с всяка дясноцентристка формация. Той ще ръководи предизборната кампания на Реформаторският блок. На 28-и е първият съюзен конгрес. Миналата година година лекувахме пациенти с хепатит С и направихме такъв механизъм за работа с фармацевтичните фирми, че те ще заплатят на касата 132 млн. лв.

Това е два пъти по-малко разход за лечението, пресякохме търговския интерес на една фармацевтична фирма, даде пример като борба с корупцията той. Това че премиерът се ангажира с проблема, не значи, че държавата и министерството на здравеопазването не са изградили система за такива екстрени случаи като този с детето от Бургас, което бе докарано в Пирогов, коментира Москов. Грипът не подмина и здравния министър в оставка д-р Петър Москов. „Излизам от грипа, да му мислят тези, на които им предстои. Грипът не мори, но мъчи много”, каза Москов.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Ха ха ха
  Отговор
  1 10:25  13.01.17
  Не грипа а друго ще те мъчи !!! Проклятието на цял народ - това ще те мъчи и то докато те има !!!
 • гост
  Отговор
  2 15:50  13.01.17
  Хитър петре ИЗМАМНИК дано и теб здравната пътека те изпрати там където отидоха лекуваните по нея бьлгари във магазин ПОСЛЕДНА ГРИЖА ( погребална агенция ) !!!!

Напиши коментар:


Публикувай