641 0

Армията помага в снега

Стефанаки Йоанис

Военнослужещи от военните формирования на Сухопътните войски и Военновъздушните сили продължават да оказват помощ за разчистване на пътната инфраструктура в областите Сливен и Добрич след обилния снеговалеж през тази седмица. В помощ на населението се включиха специализирани екипи с роторни снегорини, БАТ и високопроходима автомобилна техника.

Военнослужещи от военно формирование 22 220 – Сливен от състава на Сухопътните войски с БАТ-М и 4 високопроходими машини разчистваха преспите сняг от пътната мрежа в района на с. Медвен. Специализираният екип се ръководи от старши лейтенант Михаил Янчев Попов.

Военнослужещи от военни формирования 28 770 – Балчик и 36 780 – Шабла продължиха да оказват съдействие за разчистването на пътищата в област Добрич. С роторни снегорини те разчистват пътната инфраструктура, за да осигурят достъп до селата Оброчище, Църква, Батово, Славеево, Стефаново, както и по маршрута с. Шабла – с. Бежаново – с. Спасово – с. Рогозина.

В събота по искане на областните управители военнослужещите ще продължат снегопочистването в общините на Балчик и Шабла, област Добрич, както и в област Бургас.

България


Още по темата

 • Три жертви на поледиците на пътя

  Три жертви на поледиците на пътя

  Трима души са загинали и 14 са ранени при 15 пътни произшествия в страната през изминалото денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР. В София са ...
  14.01.2017
  2 598
  0

Напиши коментар:


Публикувай