1 056 1

Офанзива за почистване на заледена София

Обстановката е динамична, има валежи, преминаващи в сняг и е възможно образуване на заледявания

Офанзива за почистване на заледена София
Снимка: БТА
Анатоли Стайков

В София във връзка с валежи и ниски температури са възможни поледици. Извършват се обработки със смеси срещу заледяване. Това съобщават от пресцентъра на Столична община.

Обстановката е динамична, има валежи, преминаващи в сняг и е възможно образуване на заледявания. Според прогнозата за времето на Националния институт за метрология и хидрология при БАН в София днес е обявен жълт код.

Към настоящия момента обилен снеговалеж има на Витоша. Автомобили без вериги там няма да се допускат. В интервала от 11.00 до 14.00 часа не се разрешава движението на превозни средства на планинските пътища.

Извършват се снегопочистване и опесъчаване и в тази връзка са скъсени маршрутите на автобусни линии, които се движат до планината Витоша. Автобусите по линия 63 се движат до спирка „Бялата чешма”, по линии 93 и 66 се движат до спирката на площад „Драгалевци”.

Снегопочистващата техника извършва обработки със смеси срещу заледяване по трасета на градския транспорт, опасни и стръмни участъци. В момента се разпръскват смеси срещу заледяване в районите "Витоша", "Панчарево" и "Овча купел". 128 машини са в готовност. Обработват се прилежащите площи на спирките на градския транспорт.

Продължава работа по почистване и осигуряване на проходимост на пътните дъждоприемни шахти. От Столична община напомнят на пешеходците и шофьорите да бъдат внимателни при придвижването си, а шофьорите да използват автомобилите си, само ако са оборудвани за движение при зимни условия.

София / България


Още по темата

 • Три жертви на поледиците на пътя

  Три жертви на поледиците на пътя

  Трима души са загинали и 14 са ранени при 15 пътни произшествия в страната през изминалото денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР. В София са ...
  14.01.2017
  2 625
  0

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • АНОНИМЕН
  Отговор
  1 13:55  14.01.17
  НАЙ НАКРАЯ ДАМИНАТ ВЪТРЕШНИТЕ УЛИЦИ.ДАНО ПО ЧЕСТО.

Напиши коментар:


Публикувай