698 2

Цяло село помага на семейство останало без дом след пожар

Инцидентът станал в пловдивското село Марково

Милена Трачева

Огнено бедствие остави без дом семейство с две деца. Къщата на семейство Павлови, в пловдивското село Марково, изгоряла до основи в края на миналата седмица, съобщава нова телевизия.

Трагедията на семейството се превърна в кауза за цялото село. Жителите му събират дрехи и средства, за да помогнат на своите съселяни, останали на улицата в разгара на зимата.

Трагедията сполетяла семейство Павлови този Йордановден. Те няма да забравят деня, в който виждат как всичко, което са притежавали някога изчезва пред очите им ... И остават само с дрехите на гърба си. Огънят за минути превръща в пепел едноетажната им къща.

Семейството не е пострадало при пожара, защото не е било в къщи. Прибирало се от Смолян, където било на гости. Огънят обаче се прехвърлил и на съседната къща, в която живеела 80-годишна баба. За щастие пожарникарите успели да извадят жената, преди да се задуши.

Предполага се, че огънят е тръгнал от печката на твърдо гориво.

В пламъците изгарят и всички пари на семейството, включително и кредитът от 35 000 лева, който са изтеглили. Най-голямата им болка обаче е, че огънят е изпепелил дрехите и учебниците на децата им — близнаци, които са във втори клас.

Съседите им веднага инициирали дарителска кампания. Всеки от тях помага, с каквото може.

На призива за помощ, отправен от кмета на Марково Пламен Кабаков, се отзовали и хора от съседните села.

„Това, което ме трогна, е, че една жена от село Първенец още след призива, който пуснах във Facebook за набиране на средства, дойде и си дари майчинството в размер на 120 лева и пожела да остане анонимна”, споделя пред камерата на Нова телевизия Кабаков.

Близки на пострадалото семейство са ги приютили у тях. Потърпевшите обаче се притесняват, че са в тежест и не могат да останат за дълго в чуждия дом.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • стратокастър
  Отговор
  1 10:09  15.01.17
  Щом се е включило цялото село барабар с митничарите ,няма какво да ги мислим тия хора!

  Коментиран от #2

 • лост
  Отговор
  2 19:28  15.01.17

  До коментар #1 от "стратокастър":

  Въпроса не е в това дали,ще ги мислим или не тези хора,въпроса е в коментара който си написал и дали това е нашата народопсихология?Отговорът на който,ще даде много други отговори за кочината в която живеем.

Напиши коментар:


Публикувай