575 6

БСП обсъжда Националния план за развитие на България

Лицемерно е от страна на управляващите, които за шест пленарни дни искат промени на изборните правила

Анатоли Стайков

"Националният план за развитие на България е вид управленска платформа на БСП." Това обясни пред БНР Ангел Найденов - зам.-председател на ПГ „БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ”. Той добави, че ръководството на партията вече се среща в различни общини с граждани и браншови организации и се дискутират основните акценти от плана.

„Имаме поне пет основни момента, които подлежат на това широко обсъждане, като започнем с икономика - ориентирана на към силна родна индустрия и защита на малките и средните предприятия.

На следващо място е въпросът с демографската катастрофа, доходите и мерките за преодоляване на бедността. Трето - образованието и науката, които да дърпат икономиката, култура и духовност – запазващи българщината. На следващо място е здравеопазването и не на последно място е политиката за сигурност”, обясни Ангел Найденов.

Зам.-председателят на ПГ „БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ” заяви, че социалистите са внесли проект на декларация в НС и в него отчитат изключително високото ниво на участие на българските граждани в референдума.

„Онова, което сме изразили като политическа позиция е, че трябва да се търси въвеждане на по-силен мажоритарен елемент, но нашето мнение е да бъде в една смесена избирателна система”, каза Ангел Найденов.

Той определи, като висша форма на лицемерие действията на управляващите, които в рамките само на шест пленарни дни, правят предложение за промяна на изборните правила. Освен това депутатът изрази недоумение, че въпросните предложения се правят без нужното райониране на територията на страната.

За работата на това Народно събрание, Ангел Найденов беше кагерочен, че ще остане в историята като поредния недовършен мандат на Борисов, както и със странната управленска конфигурация. Той го формулира и в едно изречение: „До последния ден на това управление- материалният им интерес е водещ”.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 12345
  Отговор
  1 13:40  15.01.17
  Последното е много правилно.
 • Патето Яки
  Отговор
  2 15:42  15.01.17
  Публикувано във факти.бг: "Националният план за развитие на България ......................." Само без Лешников.

  Коментиран от #3

 • onq s konq
  Отговор
  3 15:58  15.01.17

  До коментар #2 от "Патето Яки":

  Ако СЛУЧАЙНО БСП "спечели" изборите и реши да състави правителство,единственият съюзник може да им бъде ДПС .И тъй като без тях/ДПС/ всяка стъпка на правителството ще бъде блокирана от ГЕРБ,следва да се плати цената със ТУРСКИ ПОСТОВЕ В ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ.И като прибавим и Атака,се получава БИВШАТА ТРОЙНА КОАЛИЦИЯ,а вместо Орешарски ,начело ще бъде ...брат му,братовчед му,комшията му или който и да е, НЕГОВ ОГЛЕДАЛЕН ОБРАЗ.
 • Без участието на народа?
  Отговор
  4 16:20  15.01.17
  Една партия ? Да обсъжда национален план за развитие на България? Това не е ли сатеричния театър? Защо не се превлича широкото участие на народа? Та плана нали е национален! Защо народа е в невидение? Народа следва да решава как иска да живее! Партии дал бог но партия на българския народ ни една! Какво стана и какво ще остане от нас? Нали уж партиите са избранници от народа за да служат на народа! Да. Служат. Но на кого?
 • Иван
  Отговор
  5 20:02  15.01.17
  Такава наглост няма никъде във вселената . Само с евтаназия се лекува .
 • Лотос
  Отговор
  6 20:18  15.01.17
  Дразнещо е!Сетиха се! Проблем N1-няма държава/съд,прокурарура,милиция и тн.Проблем N2Циганите/демография,битова престъпност,убийства и тн.Проблем N3 умишлено спъната икономика,среден,малък бизнес и тн.N4чудовищни кражби/КТБ,белене,и тн.и тн.Всичко е функция на N1.

Напиши коментар:


Публикувай