1 374 6

Фирмите, които нямат материали за зимно поддържане, ще бъдат глобявани

Фирмите, които нямат материали за зимно поддържане, ще бъдат глобявани
Калина Петрова

Очакваме влошаване на пътната обстановка в следващите дни заради нови обилни снеговалежи от сняг. Това обяви пред журналисти министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова.

Тя посочи, че според актуалната прогноза на Българската академия на науките над страната ще премине студен атмосферен фронт от югозапад. Над цялата страна ще има валежи от сняг, които ще продължат до петък, а през почивните дни ще има ново рязко застудяване и опасност от поледици. „Мобилизирани са фирмите за пътно поддържане, имаме готовност. Превантивно ще затваряме за почистване по-тежките участъци от пътната мрежа, след което ще ги пускаме за движение“, подчерта министър Павлова. Тя добави, че не се очаква извънредно положение в страната заради новите валежи.

Към момента по-сериозно е положението в Родопската част, където се въвеждат ограничения за движение на товарните автомобили без ремаркета и полуремаркета. Подобен тип ограничения ще са факт за високите планински части, заедно с изискването ТИР-вете да са задължително с вериги. „Там, където се налага, ще затваряме пътища“, категорична бе Павлова.

Регионалният министър в оставка апелира през медиите фирмите, които поддържат републиканската и общинска пътна мрежа, да изпълняват стриктно задълженията си по договорите и да не изтъкват липсата на материали като слабост при пътната поддръжка.

„Няма да приемаме категорично оправдания с липсата на инертни материали или недостатъчно количество от тях. Ще налагаме сериозни санкции на фирми, които пестят от материали, не слагат достатъчно или се оправдават с изчерпване на сол, луга и др.“, подчерта Павлова.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • герб лъжа
  Отговор
  1 14:39  16.01.17
  Бате Бойко,осрах се новата свинетка прилича на прасетка. Ами кво да правя като видя свинско и сланина не моа се спра баре кат си карам колата да ми се насити окото. Твоя Лилито Павлова.
 • veseln
  Отговор
  2 14:39  16.01.17
  Тези проверки трябваше да ги правите през ноември.
 • гнида
  Отговор
  3 14:39  16.01.17
  А тебе какво да те правим , след като вдигна цените на винетките , а сега отказа да носиш отговорност за пътищата ? Все някой ти е крив ! Фирми , шофьори , дори малките зелени човечета !
 • гост
  Отговор
  4 14:54  16.01.17
  Отговорност е въпроса, не глобички. Аз нека да прибера 500х.лв, да дам за заплати, амортизация и материали 100х.лв и да ме глобят 20х.лв за несвършена работа, а? Добре ли ми е? Но ако нося отговорност и ме осъдят за 250х.лв заради катастрофа с фатален изход и то в рамките на отчетната година, а не след 7г., то тогава е друго нещо. Както може да се съди общината за дупки предизивикали щети и произшествия, така и частната фирма отговорна за състоянието на пътя трябва да носи отговорност. Трябва, ама не, защото ако е както в белите страни тогава няма да има пари за подкупи, проститутки и немски премиум коли с немска регистрация. Всеки с чисти пари кара кола с българска регистрация, няма какво да крие, нито доходи, нито обороти, нито състояние. Щом върти бизнес, а колата му е чужда е високо вероятно да е измамник, но никой не ги търси понеже си плащат такса спокойствие.
 • семи проф
  Отговор
  5 15:00  16.01.17
  Това още ли диша в медиите.....Още 5 дни и тази особа няма повече да мърси медийния ефир.В Франция въвели ековинетка за цели 4,5 евро. Ха да ги видим сега француите с тези,, малки" заплати как ще заделят пари за тях...
 • Гост
  Отговор
  6 18:55  16.01.17
  Малката винетопродавачка не е виновна, сега има поважна работа да следи прогнозата за времето и да ни информира.

Напиши коментар:


Публикувай