1 050 1

Прекратиха проверката срещу директора на 51-во училище

Калина Петрова

Софийската районна прокуратура е прекратила проверката си по случая с разпространените в интернет снимки на директора на столичното 51-во училище - Асен Александров, съобщи БНР.

Обвинителите мотивират решението си с извършените експертизи по случая.

Експертиза на ГДБОП е установила, че снимката на Асен Александров никога не е била публикувана на сайта на 51-во столично училище, както твърдяха тиражиралите я сайтове. От редакцията на вестника, който пръв пусна снимката, обяснили, че я получили на хартия от непознат човек, когото не могат да идентифицират. Снимката не е порнография, категорично е становището на Министерството на културата.

Въз основа на всичко това прокуратурата сложи точка на случая. Оттук нататък тя не може да направи нищо, каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова и припомни, че в случая ако Асен Александров се е почувствал оклеветен или засегнат, може да търси правата си по частен път, но припомни, че има етични правила, които важат за медиите и това също е начин да се търси изход от казуса.

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • поаро
    Отговор
    1 22:39  16.01.17
    Ако си е носил лаптопа в училище, а на него са били личните му снимки... някой ги е копирал на флашка а после ги е занесъл за публикация! Може би някой който има зъб за нещо на директора!

Напиши коментар:


Публикувай