410 1

Вратата за всички вдясно е отворена

Вратата за всички вдясно е отворена
Снимка: БТА
Калина Петрова

Реформаторският блок ще продължи да работи на конфедеративен принцип.Ще се явим на предстоящите избори в добра кондиция и ще бъдем част от следващия Парламент. Не сме затворили вратата за никого, включително и за колеги, които напуснаха Блока. РБ ще положи всички усилия дясно-центристките политически сили да се явят отново единни на изборите, защото единството гарантира успех на Десницата. Това каза днес на брифинг в Плевен Найден Зеленогорски, председател на предизборния щаб на РБ и съпредседател на Парламентарната група на Реформаторите.

Според него, едно от най-важните неща, за които РБ ще настоява в следващите месеци, е за по-балансирани разходи не само за инфраструктура, за по-адекватна социална политика и политики по повишаване на доходите на хората. По думите му, РБ ще се бори за запазване на плоския данък. Той направи положителна оценка на участието на РБ в управлението и подчерта, че въпреки непълния мандат от две години Блокът да продължи да бъде управляван на екипен принцип, на конгреса на 28 януари в София няма да се избира един лидер, постигнато е съгласието всяка партия да си запази суверенитета и независимостта, подчерта Зеленогорски.

Той каза, че на конгреса си РБ ще утвърди политическата платформа и актуализираната програмата за явяване на предсрочните парламентарни избори. Реформаторите ще търсят възможности с потенциални партньори за разширяване на Блока в дясно-център, ще дадат път за индивидуално членство в РБ, ще отворят процедурата за групово членство на неправителствени организации, както и ще заложат на гражданското участие, което е традиционно за Блока. Ще направим всичко възможно гражданските съвети по места, които създадохме преди време, да бъдат освежени с още хора, добави съпредседателят на Парламентарната група на Реформаторите.

Плевен / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • БЕЗ МИЛОСТ
    Отговор
    1 20:02  16.01.17
    АБЕ ОЯДЕН БУРСУК ГАТ ЯДЕ БАНИЧКИТЕ В БСП ТО И СТАНА ЧОВЕК СЯ КЪВ ДЕСНИЧАР МИ СЕ ПИШЕШ.БЕСИЛО ЗА ТАКВИЗ БЕЗСРАМНИ ФУРНАДЖИЙСКИ ЛОПАТИ КЪТ ТВОЯ МОЛОСТ.

Напиши коментар:


Публикувай