8 178 12

16 януари: България в снимки

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Калина Петрова

Елитни „евро” ловци убиха 8 чакала край хасковското село Крепост. В местността Кариерата 20-ина отбрани авджии, предвождани от председателя на местната ловна дружинка "Стрелец" - Румен Стоянов успяха да намалят популацията на хищника. В пусията участваха вицепрезидентът на Световния съвет по лов и опазване на дивеча Имриш Шуба от Словакия, словенецът Сречко Ерчав, който е вицепрезидент на Европейската ловна асоциация и директор на ловния съюз на своята страна, и Ладо Брадац, президент на ловния съюз на Словения. Съпровождаше ги главният секретар на Съюза на ловците в България Васил Василев, професор Валери Стефанов от комисията по ловна етика и Васил Дончев - председател на ловното дружество в Кърджали.

139-тата годишнина от освобождението на Пловдив от турско робство бе чествана тържествено край паметника на капитан Александър Бураго. Въпреки силния снеговалеж много граждани поднесоха цветя и венци.

Във Фестивален и конгресен център – Варна, трупата на професионален колеж по изкуствата на провинция Съчуан, Китай изнесе предновогодишен спектакъл по повод китайската Нова година. Програмата на формацията представи 14 теми от живота, любовта, историята, фолклора и китайската митология. Варненската публика е домакин за четвърти път на това впечатляващо културното събитие.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бай
  Отговор
  1 00:20  17.01.17
  Кво ни ги показвате тея престъпници с оръжията, които лъкатушейки край закона са легализирали убийството?

  Коментиран от #2, #12

 • Самуила
  Отговор
  2 06:44  17.01.17

  До коментар #1 от "Бай":

  Господа ще ги накаже подобаващо ако са убили за удоволствие

  Коментиран от #3

 • Зомбайо
  Отговор
  3 08:45  17.01.17

  До коментар #2 от "Самуила":

  Много ясно че убиват за удоволствие. Да не мислиш че си хранят семействата.
 • ААА
  Отговор
  4 08:48  17.01.17
  Браво колеги, това значи много спасени поколения животни, от този нашественик,унищожаващ ,всичко живо по-пътя си. Чакала е последното животно което трябва да се съжалява. Популацията му нараства главоломно, унищожава всичко ,от дребни животинки ,през котилата зайчета , до приплодите на благородните животни ,и космат дивеч. Не ги оставя да пораснат и да дадат поколение. Чакаме един ден в годината ,до 12ч. на обяд ,излет на заек, а "ловната група чакали" ловува всяка божа нощ, без да се интересува ,малки,големи бременни. Само им намираме ,части от козината и перата. Случвало се е за един ловен излет да отстреляме 16 бр. чакали,Но нас не идват да ни снимат, щото сигурно ,не сме "елитни евро-ловци" .

  Коментиран от #5, #10, #11


 • HHIB
  Отговор
  5 08:56  17.01.17

  До коментар #4 от "ААА":

  "Истинските мъже не убиват дракони, те ги яздят!"

  Коментиран от #6

 • ААА
  Отговор
  6 09:35  17.01.17

  До коментар #5 от "HHIB":

  Обидите са последното убежище на зад което може да се скрие едно комплексирано същество. Не чакай от мен, да падна толкова низко, не съм расъл, и възпитаван в някой обор на село. Не обиждай ,на женски полов орган, тава ражда живот и от там, първо се е показала, голямата ти глава. И без да съм психиатър,но ми стана интересно- Кога за последно яздихте дракон.
 • Джон Смит
  Отговор
  7 09:54  17.01.17
  Защитниците, на чакали и други хищници: Кога за последно сте отишли в гората и занесли неоходимата храна за полезния дивеч? Сега е точно такъв момент! 90% от "зелените" ще умрете, ако не сегашното земеделие и развитие на технологиите!
 • Николай
  Отговор
  8 10:10  17.01.17
  Поне да не бяха чупили тези клони за "окраса"на трофеите!
 • гост
  Отговор
  9 13:21  17.01.17
  Залавяне и разселване е правилното ...трепането е да се докажем -какво пред кого ?
 • Бай
  Отговор
  10 20:09  17.01.17

  До коментар #4 от "ААА":

  Чакалите ли тровят с радиоактивни отпадъци планетата ? Чакалите ли изсичат горите ? Чакалите ли произвеждат оръжия за унищожение ? Най-големия унищожител на всичко живо по пътя си, че и не по пътя е двуногия и такива, като теб...Браво може да се каже, ако някой отърве света от такива, като вас...
 • Васичка Атанасова
  Отговор
  11 01:34  18.01.17

  До коментар #4 от "ААА":

  те се хранят и са си в къщи за тях гората е къщата им не ядът хора нали не са и въоръжане щом си голям мъж ела на ринга да ти начупя тиквата
 • Васичка Атанасова
  Отговор
  12 01:43  18.01.17

  До коментар #1 от "Бай":

  ето ги големите мъже https://fakti.bg/bulgaria/219912-zaloviha-deputati-po-vreme-na-brakonierski-lov

Напиши коментар:


Публикувай