560 1

В очакване на блокади и контрапротест

Калина Петрова

Информацията за блокади по гръцката граница не е официална, а е тиражирана от гръцки медии. Това съобщиха от МВР.

Министерството на вътрешните работи е в постоянен контакт с гръцките власти. Още в понеделник вътрешният министър Румяна Бъчварова изпрати официално писмо до своя гръцки колега - министъра по обществен ред и защита на гражданите Николаос Тоскас. В него тя се позовава на съвместното заседание на правителствата през август м.г. и изразява надежда, че гръцките власти ще предприемат всички необходими предварителни действия, за да се избегне възможна ескалация на напрежение по общата ни граница, заявиха от МВР.

Български превозвачи са в готовност за контрапротест, ако гръцките фермери блокират границата ни другата седмица. Това съобщи в предаването "12+3" на програма "Хоризонт" Веселин Дангов от Съюза на българските транспортни работници:
До момента сигналите, които имаме, показват, че гръцките фермери се готвят да блокират Гърция изцяло и да използват чуждите превозвачи, за да може да се чуе техният глас по-силно в границите на Европа. За утре се очертава в град Лариса да има насрочено заседание на синдиката, който да реши по какъв начин и на кои места да се започнат действията.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • нднд
    Отговор
    1 22:26  17.01.17
    Българите трябва наистина да ги блокираме тези византийци, да не могат да си продават стоките тук. Писна ми да им ям - евтините и дървени домати! Искам си българските домати, заради тях паднаха цените изкупните цени на нашата продукция и никой почни нищо не произвежда за вътрешния пазар! Нагли са византийците до безумие!

Напиши коментар:


Публикувай