925 1

Огромни дупки се отвориха по главния път Е-79 след снега и студа

Стефанаки Йоанис

Снеговалежите и студът отвориха сериозни дупки по международния път за Гърция. На пътя Е-79 от Благоевград до Симитли и на влизане в Кресненското дефиле има десетки ями, които създават опасност за шофьорите. Някои от тях са дълбоки повече от 5 см, предупреждава БНТ.

Дори товарните автомобили се затрудняват да преминават по пътя Благоевград - Симитли. След местността „Полигона" пътното платно също е осеяно с дупки. Някои са широки повече от 30 сантиметра. опасните дупки по трасето зейват всяка зима в резултат на снеговалежите и рязкото понижаване и повишаване на температурите.

Опасните дупки по трасето зейват всяка зима от снеговалежите и рязката промяна на температурите. Пътят е ремонтиран преди 16 години, а интензивният трафик по него износва асфалта.

От Агенция „Пътна инфраструктура" вече работят в участъка между Благоевград и Симитли. За запълването на дупките е необходимо асфалтът да бъде сух. Ако това се случи през следващите два дни те ще бъдат закърпени. От пътната агенция обещаха още, че за цялостното подобряване на състоянието на международното трасе от Благоевград до Сандански през пролетта ще бъдат извършени основни ремонти на проблемните части от пътя.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Townboy
    Отговор
    1 21:33  17.01.17
    Боко така ги строи пътищата. Не могат да изкарат и един мандат. Сигурно затова подаде оставка.

Напиши коментар:


Публикувай