437 0

В София започва извозването на снега

Стефанаки Йоанис

По големите градове започнаха извозване на снега. Във Варна и Добрич обявиха, че нямат пари за това и според тях е безсмислено харчене на пари. Кметът на София, Йорданка Фандъкова, смята, че това е необходимо за улеснение на пешеходците и трафика.

"Не навсякъде се налага. Правим сметка , че има разходи, но там където са големите пешеходни зони го правим за удобството на пешеходците. Това са площадите, пешеходните пространства, по-големи спирки. Така че там където е необходимо, ще го правим. По две обработки вече са направени по трасетата на градския транспорт. Там където са завършили задачата им е да останат по стоянките за да могат да се включат в трафика." Това каза пред БНТ кметът на София Йорданка Фандъкова.

Засиленият контрол от страна на общината и инспектората помага за по-ефективното почистване на улиците, както и за бюджета на общината. Когато се установи нарушение, плащането на фирмата нарушител се преустановява и парите остават в общината.

"Те си остават в бюджета на общината. Нашите договори са направени така ,че плащаме само за извършена работа. За това и контролът е много строг. Разбира се, сме предвидили бюджет, но този който остане се надяваме да го използваме и лятото за миене. Телефоните на общината и на инспектората, и 112 се реагира веднага. Там където се налага и е възможно, почистваме. Не навсякъде може да почисти."Това уточни Йорданка Фандъкова.

Тя заяви, че се обръща внимание на всички подадени сигнали.

Над 120 машини чистят София при поредния снеговалеж от полунощ досега. Това каза в предаването „Тази сутрин” по bTV заместник - кметът на София Евгени Крусев.

Очаква се снеговалежът да продължи и в час пик.

Отворилите се дупки основните артерии и булеварди в столицата заради разтопяването на снега и студа ще бъдат запълнени аварийно при спиране на снеговалежа, увери той.

Кърпенето на дупките вече е започнало по основни булеварди, продължава се и към по-малките улички, отбеляза зам.-кметът.

По думите му дупки се появяват на трасета, които не са били ремонтирани в последните години.

В малките квартални улици почистването на снега е изключително трудно поради паркирани автомобили, отбеляза Крусев.

България


Напиши коментар:


Публикувай