461 1

МС отпусна 9,7 млн. лв. за борба с птичия грип

Предприети са всички мерки за ограничаване на последиците от птичия грип

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Димитрина Ковачева

От три дни няма регистрирана нито една нова положителна проба за птичи грип, съобщи министърът на земеделието и храните Десислава Танева на днешното правителствено заседание. На него правителството одобри отпускането на 9,7 млн. лв. допълнително за наложените мерки за ограничаване и ликвидиране на болестта „инфлуенца по птиците”, която засегна значителен брой стопанства.

Тези средства ще отидат основно при стопаните, чиито патици, гъски, кокошки, птици, вследствие птичия грип, са хуманно умъртвени. Предприехме всички мерки, за да ограничим неблагоприятните последици от заразата. Дай, Боже, да се справим, тъй като България е вторият износител на гъши и патешки дроб в Европа, коментира министър-председателят Бойко Борисов.

Освен за обезщетения, отпуснатите средства обезпечават работата на диагностичните екипи за клинични прегледи и вземане на проби.

Повече по темата може да прочетете в публикуваната стенограма в рубриката „Новини” в правителствената интернет страница.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • гост
    Отговор
    1 13:41  18.01.17
    Фонда за лечение на деца в чужбина има бюджет 12 милиона за година,а ще отидат "допълнително" около 10 милиона за умрели кокошки?!

Напиши коментар:


Публикувай