Last news in Fakti

18 Януари, 2017 15:55 1 871 9

Борисов: От БСП няма как да знаят как се работи с еврофондове

  • борисов-
  • бсп-
  • еврофондове
Борисов: От БСП няма как да знаят как се работи с еврофондове - 1

Направихме всичко необходимо парите, които изтичаха от държавата – главно от контрабандата, да ги върнем в бюджета, за да може да обезпечим приоритетите, които правителството си постави. Предполагам, че всички са искали да направят нещо добро – но едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш. Това каза премиерът Бойко Борисов, който в Плевен присъства на подписването на договор за изграждане на интегрирания воден цикъл на Долна Митрополия и Плевен. Проектът се финансира по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“.

Борисов отбеляза значението на опазването на природата за здравето на хората, развитието на туризма и местната икономика. Той посочи, че вече 51 пречиствателни станции са изградени по ОПОС и вече работят, в събота е подписването на договора за съоръжението, което ще обслужва Приморско и Айтос. „Само като си представим какво е текло в българското море, в реките, в подпочвените води, какво е дишал българинът – въобще няма да се запитате защо сме били най-болната нация! Ще видите след година, като стане пречиствателната станция, защо е толкова важно това, което се прави”, обърна се премиерът към плевенчани.

Министър-председателят отбеляза също, че възможността за строителството на екологичната инфраструктура в голяма степен се дължи на еврофондовете. „Има едни тъмни и празни периоди, в които е имало друго управление, със спрени еврофондове. Сутринта ми казаха, че някакво момче от БСП е говорило за еврофондовете. От БСП няма как да знаят как се работи с еврофондове, защото винаги са им били спирани по всички програми”, коментира Борисов. Той изрази очакване, че сега кметовете ще наваксат пропуснатото време, а паузата, наложена от предсрочните избори, „ще бъде кратка и няма да се озовем пак със спрени еврофондове”.

В Плевен премиерът Борисов потвърди, че автомагистрала „Хемус” остава приоритет за управлението на ГЕРБ. „Не направим ли „Хемус“, този край е загубен. Там, където минаха „Струма“, „Марица“, „Тракия“ – не достигат работници за работните места”.

Министър-председателят съобщи, че с решение на парламента са гарантирани 2 млрд. лв. за програмата за саниране. Той даде пример с жилищните блокове в Плевен, които не са пипани от десетилетия и вече са в безобразно състояние. „14 блока почваме сега, само да се затопли времето. Общо са 54 за Плевен, на различна фаза. Просто исках да бъда сигурен, че с решение на парламента ще бъдат гарантирани средствата, за да не си позволи някой да си играе с това. Защото в тези блокове живеят и от БСП, и от ДСП, и от ГЕРБ, и от Атака, и патриоти, и реформатори – всякакви. И това е най-голямата помощ за хората. В градовете, в които от две години са готови блоковете, наполовина са им сметките. Не стига, че е по-красив, но се вдига и стойността на апартамента, ако рече човек да го продава, енергийно ефективен и с по-дълготраен живот. Това е нещо изключително социално… и тук съм съгласен с опозицията, че това е абсурдна социална политика”, каза Борисов.

Много е лесно да се говори, много е трудно да го направиш. Българите сме нетърпеливи, много време е загубено и искаме веднага да стане. Това ще се прави година и половина-две. Но ще се направи. Ако е било лесно, да са го направили 90-та година, да са направили водопроводите, да са направили канализацията, обобщи министър-председателят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Валдес

    13 1 Отговор
    Че тези хич ги няма е ясно..ама пьк ти ли си най компетентния и най големия разбирач..едва ли...и няма незаменими хора..това е доказано..
  • 2 Aзнемога

    13 0 Отговор
    Дават слама на народа отпуснаха предизборно някви пари за саниране, само обвинения за ония който крадат милиярди.... сега поне бсп да свали оная свинкя дето направи винетките по 100лева,пък еврофондовете си ги точат които да е
  • 3 Истината

    5 0 Отговор
    Прав е човека, в БСП нямат пожарникар!
  • 4 Гого

    6 2 Отговор
    Знаем как работи Рабон-Бей с еврофондовете дирекно в неговата сметка. Даже и Колумбийците биха завидели на Рапончо за неговите картели техните изглеждат като сергия на бит пазар.
  • 5 Д'Мин

    4 3 Отговор
    Ааа, знаят, знаят...как се краде!
  • 6 1234

    3 1 Отговор
    Г -н Борисов разбрахме , че всичко можете и всичко знаете, но защо не обясните на народа , как се оцелява с 350 лв заплата и 160 лв пенсия , и защо след като сте толкова велик не можете да изкарате цял мандат? Хвалете се , че всичко което сте направили е много хубаво , но изглежда над 2,5 милиона млади Българи не са на това мнение и избягаха по чужди държави, не стоят тук да се радват на хубавите магистрали и санираните блокове !Или ще кажете , че те нямат вкус! Истината е , че бягат от много хубавите неща , които се правят и най вече от глада и мизерията , която им предлагате! Целия политически ,,елит ,, в България е неспособен да управлява държавата ,доказахте го в тия27 години , много приказки слаби дела!
  • 7 Варна

    5 2 Отговор
    Звучи абсурдно от устата на едвам завършил пожарникар, който се сеща единствено за Винету когато става въпрос за книги...
    Не харесвам Червените, но този просто ме вбесява!
  • 8 гост

    0 0 Отговор
    ПЪК ТИ СИГУРНО ЗНАЙШ ЛИ БЕ КРЕТЕНь
  • 9 БСП и ДПС форева

    0 0 Отговор
    Тиква, те може и да не знаят ама от ДПС ще им помогнат да ги усвоят!
    ЗНаем си ги, че като гласуваш за БСП - получаваш ДПС, защото са сиамски близнаци!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове