2 874 8

НАП, ГДБОП и ДАНС нахлуха в бензиностанция на Марешки в Горна Оряховица

По непотвърдена информация проверката е за качеството на горивото

Димитрина Ковачева

Сцециализирана полицейска операция се провежда в бензиностанцията на бизнесмена Веселин Марешки на входа на Горна Оряховица, съобщи "Канал 3".

В акцията участват служители на ГДБОП, ДАНС, Областната дирекция на МВР във Велико Търново, Икономическа полиция, НАП и Агенцията за метрологичен и технически надзор, съобщиха търновският в. "Янтра Днес" и Дарик.

По непотвърдена информация проверката е за качеството на горивото.

Сaмият Веселин Мapeшки заяви, че е научил от медиите, че проверяват бeнзинocтaнциятa мy в Гopнa Оpяхoвицa. "Вepoятнo e cвъpзaнo c пoлитичecкaтa ми дeйнocт. Кapтeлът нe cпи и щe нaпpaви oпит дa ни cпpe", коментира бизнесменът.

В средата на декември м.г. шефът на "Лукойл" Валентин Златев обяви, че над Веселин Марешки има тежък държавен чадър. От своя страна варненският бизнесмен нападна остро Златев и го обвини, че е олигарх, който си позволява да заплашва депутати в парламента.

Към 17,00 часа часа от МВР съобщиха, че от днес стартираха контролни действия по отношение на бензиностанции, собственост на различни търговски вериги. Проверките се извършват на територията на шест области в страната. В тях участват екипи на Икономическа полиция към областните дирекции на МВР, на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, на Националната агенция за приходите и на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Действията се провеждат под ръководството на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари на ГДБОП.

Специализираните проверки са насочени към ограничаване на нарушения в данъчното законодателство и недопускане реализирането на пазара на автомобилни горива, които не съответстват на утвърдените стандарти. Предприети са след анализ на търговското и данъчно поведение на фирмите, извършен от Държавната агенция „Национална сигурност“ и Националната агенция за приходите.

Резултати от извършените контролни действия ще бъдат предоставени на по-късен етап.

Велико Търново / България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ключаря
  Отговор
  1 16:58  18.01.17
  И за средно интелигентен мозък е ясно, че структороопределящи отрасли на икономиката/енергетика, горива, добив на полезни изкопаеми и т .н./ не трябва по никакъв начин да са в частни ръце.Така ДЪРЖАВАТА ще има средства и власт.Да ама Чичо Сам не го устройва.Ей така се създават магнати. И всичко ще си дойде на мястото.
 • ПОЯСНЕНИЕ
  Отговор
  2 17:20  18.01.17
  малко реклама за изборите, нали е патерица на Боце! Сега ще излезе чист и коректен и хоп 15 % гласували за него
 • ключаря
  Отговор
  3 17:32  18.01.17
  За тебе, където слагаш "минусите" - повтарям - става въпрос за средно интелигентен мозък, не за ниско/малко/ интелигентен мозък.
 • YAMAHA
  Отговор
  4 17:35  18.01.17
  Кога ще отваря в София знае ли някой?
 • Гого
  Отговор
  5 17:43  18.01.17
  Продаваш ли евтино във България те скапват от проверки за да може картелите да ни обират повече.
 • Варна
  Отговор
  6 18:11  18.01.17
  Аз зареждам от бензиностанциите му откакто ги е отворил и съм много доволен! Скъсват го от проверки само за да може да го откажат. Марешки може да е нагъл, арогантен и всичко друго но не е толкова тъп да лъже в горивата. За сметка на това пък сега зимата горивата на ЕКО, ОМВ, ЛУКОИЛ замръзват. Всички мои познати които заредиха от посочените бензиностанции предната седмица всяка сутрин ходеха с тубите с топла вода да си размразяват горивните филтри. ЕДИНСТВЕНОТО, КОЕТО ВИЖДАМ Е ВРЯГАНЕТО НА ДЪРЖАВНИЯ АПАРАТ В ПОЛЗА НА ЛУК ОИЛ, ГРИША ГАНЧЕВ, ЕКО, ОМВ, ШЕЛ И Т.Н.
 • ченге
  Отговор
  7 23:58  18.01.17
  Мафията която си присвои държава , нещо цели с това ,може би иска да покаже че Марешки не е неин човек , но се разбра отдавна че не е така . В България ако си случаен няма как да търгуваш с петрол . В България чистачка в общината не можеш да станеш ако не позволи който трябва .
 • Цаца
  Отговор
  8 01:47  19.01.17
  А ЦРУ и КГБ,защо не са поканени на Събитието?

Напиши коментар:


Публикувай