941 1

19 януари: България в снимки

Снимки: БТА
Снимки: БТА
Анатоли Стайков

Тежка катастрофа между автобус и автомобил взе една жертва и рани три деца край село Приселци - Варненско. Заледен път и несъобразена скорост са вероятните причини за инцидента.

Днес около 15 часа тежка катастрофа затвори за часове входа на Видин на главен път Е-79. Товарен автомобил движещ се в посока София се блъска в снегорин с десен волан, извършващ обратен завой. За щастие жертви няма, шофьорът на товарния автомобил е със сериозна коремна травма и контузия на главата.

Хасковската общинска полиция днес предприе масирана акция срещу неправилно паркираните в снега автомобили по централните градски булеварди. Целта е да се осигури възможност за почистване на улиците със снегорини.

Изключително сложна и тежка е зимната обстановка в Пловдив и района. Сняг вали вече близо десет часа. Температурата в града по обяд е минус един градус, а снежната покривка около 40 сантиметра.

В продължение на близо час днес по обед, протестиращи граждани не спряха да преминават в двете посоки по пешеходната пътека в центъра на Кресна и по този начин блокираха движението по международния път Е-79, който пресича града. Тази форма на протест бе предшествана от кратък митинг, свикан от инициативен граждански комитет, на който местните хора изразиха недоволството от липсата на адекватни действия от страна на властите за повишаване на пътната безопасност в града и специално на това място, където се случват тежки инциденти, взели и човешки жертви.

Служител на национална служба Гражданска защита отчупва опасни ледени висулки.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • незнайко
    Отговор
    1 17:31  19.01.17
    Този плакат важи за цяла БЪЛГАРИЯ.

Напиши коментар:


Публикувай