19 Януари, 2017 17:20 1 855 16

Сидеров с три молби към Радев

  • сидеров-
  • молби-
  • радев
Сидеров с три молби към Радев - 1
Снимка: Факти.бг

Лидерът на Атака Волен Сидеров отправи 3 предложения към новоизбрания президент Румен Радев минути след клетвата в Народното събрание.
Сидеров призова държавния глава да смени турско-арабското име на най-високия връх на Балканите Мусала с това на Св. Иван Рилски. Това е светецът, който е избрал Рила за своето отшелничество и е небесният покровител на България.
Тази идея на Патриотите е в деловодството на президентството още от февруари 2014 г., но Плевнелиев така и не предприе мерки за смяната.

Новоизбраният президент може да го направи в рамките на дни, тъй като това е неговите правомощия.

Другата молба на партия Атака към президентската институция е да се инициира референдум с въпроса: „Трябва ли в България да има четири военни бази на САЩ?“. Сидеров подчерта, че са на Щатите, а не на НАТО и ги ползват вече 11 години абсолютно безплатно.
„Радев да инициира референдум и народът да се изкаже: ДА или НЕ на базите. И ако каже НЕ – да ги затвори“, заяви председателят на Атака.

И третото засега изискване от страна на Атака към Радев е да изпълни предизборното си обещание, че ще работи за въвеждане на вероучението в българските училища.
„Да си спомни думите и да започне да работи. От Атака ще го подкрепяме с две ръце по тази тема, тъй като това е наша кауза вече 11 години“, каза още Сидеров.
Според него тези три неща като начало са достатъчни да докажат дали наистина делата са по-важни, както се изрази самият Радев в речта си в Народното събрание.
„Нашите предложения не изискват нещо специално. С тях държавният глава ще покаже, че има отношение към важните въпроси“, смята председателят на Атака.
„Плевнелиев буквално искаше да ни вкара във война с Русия. Надявам се Радев да е по-балансиран в това отношение“, заяви Сидеров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onlyhonda

    11 1 Отговор
    :)))) война в русия!!! валяк май не ни е газил отдавна малко да се осъзнаем! добре , че са близък нам славянски народ и не му се връзваха много, много. само си го наричаха олигофрен!!!
  • 2 kkk

    10 12 Отговор
    На тоя паляк рашките май още му плащат да дрънка глупости на поразия!
  • 3 незнайко

    17 2 Отговор
    Не знам другите какво мислят, но за базите е прав. За златните ни мини също е прав. Да не говорим за двете Марици 1 и3. Като се замисля кой ни използва сега-САЩ. Може ли да изброите с какво ни използва Русия?
  • 4 Хасан

    3 11 Отговор
    Тоя пък е идиот.. Все трябва да се сменя името на нещо.. Ако не е Мусала ами Рилски и какво?? Цялата икономика се крепи на помощи (фондове) от Европа,неговата заплата идва от Европа а се прави големия независим патриот
  • 5 бай Ганьо

    11 1 Отговор
    тва със базите ще е трудна работа, вместо да ръчкат Радев да се караме с американците по-добре да се потърси отговорност от хората, които разрешиха създаването им в БГ, досега сума ти правителства се смениха и още никой не направил нищо в това отнощение. За връх Мусала е абсолютно излишно да се сменя името, то даже по соца си беше такова и никой нищо не е продумал за това, няма никакъв резон в това предложение. За вероучението е по-възможно и смислено да се направи, не изисква особени трудности, друг е въпроса за смисъла от това. Тоя продажен палячо Сидеров много от рано почна да му дава зор на президента, и то много крайно.
  • 6 onq s konq

    6 12 Отговор
    Ето я хибридната война в действие-зле прикрита и безмилостно жестока.Това за името на в.Мусала е "заблуда на противника",ВАЖЕН Е ВТОРИЯТ ВЪПРОС!По какво различава Волен коя база е натовска и коя-американска?А американската база не е ли натовска?А натовската -американска ли е?А ако бъде попитан Сидеров-ИЗВЕСТНО ЛИ МУ Е,ЧЕ ЗА ДА ЗАКРИЕМ БАЗИТЕ ПРЕДИ ТОВА ТРЯБВА ОФИЦИАЛНО ДА ИЗЛЕЗЕМ ОТ ОРГАНИЗАЦИЯТА НАТО,отговорът му ще е..."Ами вероятно ДА",или пък "Отговорете си сами",ИЛИ ПЪК НЯМА ДА ИМА ОТГОВОР.А нещата са до болка прости-За да влязат руски войски и да бъдат разположени руски оръжейни единици в България,първо тя трябва да излезе от НАТО.След тая основна крачка,избори в България ще се провеждат вече по съвсем друг и определено "по-експедитивен" начин.

    Коментиран от #16

  • 7 Г(Е)РОБ

    4 0 Отговор
    Это что-то вроде "Свободных демократических выборов": а большинство всегда за сволочь.»
    © Братья Стругацкие
  • 8 mihala

    3 0 Отговор
    По духовните въпроси има думата БПЦ и те трябва да направят предложение пред президента,ако трябва допитване до народа. МВР да отговори за базите.До кога ще хрантутиме други, а наши ще бягат по чужбина.

    Коментиран от #9

  • 9 Сори

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "mihala":

    Точно по църковните въпроси за въвеждане на вероучение в училище му бе зададен въпрос от отец Стоян на пресконференцията след спечелване на изборите.....Време е Волен да се отдели самостоятелно от Винкела и Каракачанов....за да не бере негативи заедно с тях
  • 10 Да го тура на Хасан

    9 1 Отговор
    До Хасан . Ти как искаш даго кръстат Осман Паша ли А? Турците никога няма да са наши приятели !!!! Сидеров е прав за това !
  • 11 Втория Хасан

    0 1 Отговор
    Хасан май е прав
  • 12 гост

    1 5 Отговор
    Този всички го разбраха какъв луд нещастник е . Разбраха го и че не е националист ,а спящ агент на партийната мафия ,като Яне Янев и останалите негодници активно работещи против народа .
    За това вероучение съм абсолютно против да промиват мозъците на децата с глупости . Света се развива и религиите ще отпадат , ще дойде време набожните ще ги лекуват за помрачено съзнание .
    За базите въпроса е сложен и не разполагам с информация да коментирам .
    Върха няма проблем и баба Яга да го нарекат .
  • 13 Хасан

    1 3 Отговор
    Тоя дето ме мрази... Тебе те е яд за еничарите преди 150 години.. Кажи ми къде са най образованите българи.. В САЩ или Европа.. Работят за техния просперитет.. Това не е ли еничерство??? Закри НАРКООП отвори Билла.. Това не е ли еничерство??? Работника от Билла що не излиза на улицата да иска заплата като на работника в Билла Германия.. Същата Европа, същите стоки, същите цени но по ниска заплата
  • 14 Хасан

    1 3 Отговор
    След това Хасан и Айшето ти е виновно

    Коментиран от #15

  • 15 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Хасан":

    Така си е на тъпия българин все друг му е виновен и все някой е длъжен да му свърши работата и да го оправил и те и затова хубавичко си ги оправят ,така че не могат да смогнат да си мажат задниците с вазелин по леко да минава оправянето . Колко соц агенти се изредиха костов,царя,станишев, тиквата,урунгела,тиквата и все същата и пак положението зле .
  • 16 Трол

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Много знаеш какво е война, още повече хибридна! Да не се бъркаш с островите Хибриди? Как обърка българското знаме с унгарското, забрави ли? Да ти обясня, щот си "умничък", това е война на хибридите от Козяк и от Н.Мирчев. И използват такква галоши, дето се мислят за много умни.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове