661 1

Километрични опашки от камиони на Дунав мост

Правителството търси решение

Калина Петрова

Над 10 километра е опашката от чакащи камиони на „Дунав мост 2“ при Видин - Калафат. Близо 150 товарни камиона са спрени от движение в Монтана. На граничния пункт при Видин - Калафат са отворени и работят четири ленти да товарните автомобили, съобщи БНР.

Причината за струпването е, че товарните автомобили от ферибота в Оряхово се пренасочват към Видин заради проблеми на румънските гранични пунктове в Румъния.

Правителството обмисля как да облекчи трафика по Дунав мост при Видин. Вчера чакащите бяха по протежение на 12 километра, наложи се забрана за товарни автомобили над 12 тона по пътя Ботевград - Видин заради затруднение в работата на граничния пункт. Не се движи и фериботът по реката. Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова заяви:

Става въпрос за организация на работата от румънска страна. Доколкото и при тях имаше политическа промяна, ново правителство, разговорите трябва да вървят по линия на контакта между министрите на транспорта. Нашето предложени е от румънска страна да се отвори едно ново, трето трасе.

Над три часа граничен пункт "Дунав мост" при Русе остана затворен, заради технически повреда на информационната система на румънската страна. Проблемът е отстранен около 9 часа, но дългите опашки от камиони остават. От „Граничната полиция“ посочват като причини лошите метеорологични условия, както и фериботите, които не работят заради ледохода по Дунав.

Видин / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • БиМуМантинелата
    Отговор
    1 13:36  22.01.17
    То и при Дунав мост 1 е така. Да отворя прозореца и догде имам поглед върху т.н. Международно пълно с ТИР-е. Вместо да се унесеш да заспиш то започват клаксони, майни на висок глас на всички езици от Европа и Близкия изток, бръмчене на 12 литрови мотори. По-миналата година пак беше така. Живот на ОколоМръсните не е живот! По ирония на съдбата живота ми тръгна на долу и географски ме завлече в периферията, там где утайката се събира.

Напиши коментар:


Публикувай