1 000 7

Дупки по магистрала "Марица"

Калина Петрова

Дупки са се отворили по автомагистрала “Марица” в резултат на снегопочистването и действието на солта, съобщи "Haskovo. info".

По тази причина вече стартира изкърпване на дупките със студена смес в района на Свиленград. Първо се кърпи дясното платно, а след това ще се работи и по лявото. Целта е работата да приключи преди очакваните нови снеговалежи от вторник.

От Областно пътно управление допълниха, че от снощи на магистралата между Димитровград и Харманли има закъсал тир, който предстои да бъде изтеглен. От Пътното увериха, че в участъка “Марица” не е затворена.

Снощи три тира са закъсали на пътя между Любимец и Ивайловград, като причината е, че единият е бил без вериги.

През седмицата е получена нова доставка на сола, като до края на следващата се очакват още над 1000 тона, с които да се обработва републиканската пътна мрежа.

Хасково / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • неутрален
  Отговор
  1 14:41  22.01.17
  Само тука ли? До какво са се докоснали ГЕРБЕРАЦИТЕ, всичко е некачествено, та то дали тунела автомаг. "Люлин", та дали самите магистрали или предпазните мрежи край пътищата, които Лила не постави , а пусна магистралите и загинаха безкрайно много хора, за които не дсе споменава в новините, сакън да не изложиме правителството на Тиквата , а и самия него.
 • Лъчо
  Отговор
  2 14:46  22.01.17
  Солта не е най-доброто решение за тази дейност...тя разяжда и гумите и праговете калобраните, разяжда и асфалта. Най-добре е да се използуват специални машини, но тукъ не съм виждал. Нещо като топлинни нагреватели - минава единият снегорин с по-висок просвет на греблото, а под него топлинната струя разтапя снега и леда,. Вторият снегорин вече е пуснал зад него греблото над асфалта и кишата се изрява настрани. Но в България нещата винаги са от столетия назад от света. А да кажеш че сме некадърни да си направим не сме. Но поради "оправящите" нви врагове на постовете, дето само пречат алчни за власт и диктатурата си, не можем се оправи - или трябва да ги трепем постоянно или да не се заемаме да правим. Е то се вижда, що не правим... Щото не сме се заели да ги изтрепем да не ни пречат да работим. затова нямаме и бизнес тук. Тук идват чужденци, на тях се дават привилегии, както и на свои хора обръчи на властта. Останалите сме на самотек както я вържем.. Дано се оправи това, иначе няма живот за нас!
 • незнайко
  Отговор
  3 15:26  22.01.17
  Интересно защо магистралата от Варна до Девня, строена по бай тошово време, не мръдва?
 • друм
  Отговор
  4 17:18  22.01.17
  Спокойно, за новите дупки по новите магистрали гУсин Борисов довечера по новините, ще ви обясни, че са виновни коварните комунисти !
 • гост
  Отговор
  5 18:30  22.01.17
  Те сигурно и в Германия, Австрия и Швейцария, Италианските и Френските Алпи всяка година асфалтират заради употреба на сол. Магистрала Марица се разпада още преди да бъде открита. За една година последната построена отсечка от м-ла Тракия до Димитровград е ремонтирана поне на 20места, на някои от тези места по няколко пъти. Няма дренажи и отстрани се образуват езера, а пътя пропада толкова, че колата да отскача. А Бойко я октри без да има отбивки, мантинели, мрежи и сервизни камиончета и работници сновяха месеци наред в лявата лента! Движиш се с 140км/ч и без обозначение (нали е нова и готова) ти изникват хора, слагат се ограждения и се строят отбивки. Строителството е под всякаква критика и не знам нормална държава където да се извършват подобни дейности без последствия.
 • Public Enemy
  Отговор
  6 00:54  23.01.17
  НАПИШЕТЕ КОЯ Е ФИРМАТА ИЗПЪЛНИТЕЛ
 • магистрален
  Отговор
  7 18:39  24.01.17
  Отвратително изпьлнена работа по магистралата.Крадене до безкрай.Ама бят Бойко резна лентата и гушна парите.И сега комунистите му виновни.Не карайте по тази магистрала бьрзо.Преди седмица пред очите ми се преобьрна кола и се запали след попадение в дупка.Шофьора загина другия пьтник оцеля но натрошен.Някой да е чул нещо в новините за това?Ама как ще чуете,тази магистрала е гордастта на тиквата Бойко Борисов

Напиши коментар:


Публикувай