Last news in Fakti

22 Януари, 2017 15:37 1 068 5

Делчев: Радев да свика КСНС

  • димитър делчев-
  • радев-
  • кснс

За да гарантира сигурността и приемственост между правителствата

Делчев: Радев да свика КСНС - 1

Радев встъпва в длъжност в сложно време на правителствена криза, мигрански натиск, тежка зима и поема цялата отговорност на властта в следващите два месеца, затова от РБ настояваме да свика КСНС още идната седмица, за да гарантира сигурността на гражданите и приемственост между правителствата.

Това каза пред БНР Димитър Делчев, секретар на Парламентарната група на Реформаторския блок.

От първата реч на новоизбрания президент пред Народното събрание очаквахме дата на изборите, визия за управлението на следващия служебен кабинет, каза Делчев. На изборите след 2 месеца във всяка секция в България трябва да има машина за гласуване и това се знае от много време, но процедурата не е започнала. Притеснени сме от това дали няма да бъде нарушен законът и очаквах да чуя решение от Радев, добави депутатът. Не чух и категоричен отговор за евроатлантическата насоченост, тъй като в последните 2 месеца и БСП, и Радев отправяха послания за признаване на референдума в Крим, което е притеснително, каза още той.

Радев трябва да бъде обединител на нацията и да дава решения, трябва да заяви ясно, че ще защитава евроатлантическата насоченост на България, борбата с корупцията и съдебната реформа, за да получи кредит на доверие от РБ, според Делчев.

Вчера Националният съвет на „Движение България на гражданите“ даде висока оценка за участието на РБ в управлението. Нашите министри постигнаха голяма част от нещата в предизборната ни програма. Направиха се неща, които се отлагаха през последните 25 години. Започнаха се важни реформи и съдебната система, и в здравеопазването, и в образованието, в икономиката и модернизирането на армията. Отчитаме като голяма грешка неприемането на антикорупционния закон на второ четене, добави той.

Следващата събота, 28 януари, ще има съюзен конгрес на РБ, за който ще мобилизираме стотици наши членове и ще покажем, че Реформаторският блок е силен и с присъствието си в следващия парламет може да се направи силно дясноцентристко управление, което да работи за по-добри решения за хората, за развитието и реформите в основните сектори, категоричен бе Делчев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лъчо

    4 0 Отговор
    Г-н Делчев, ако аз бях властта, щях всеки като теб да го опандизя, за по 10 години за да му уври тиквата какво иска! Дори по Конституция която никой от вас политиците почти не спазваше, нито повечето Закони, и ти и винету и хиляди като вас щяхте да сте в затвора, ако пък беше Тервел на власт, щяхте да сте на оня свят... По Конституция е описано, че България е суверенна република! Говори ли ти нещо това? Май не? Значи, да ти кажа, че републиката е символ на вота на неарода а не на партиите. тоест, ти трябва да представляваш нас народа, а не евроатлантици! Аз съм за справедлив ред, с уважително отношение и приятелство както с руснаците, така и с американос и останалите всеки, който не ни е враг! тоест? тоест, да не загърбваме единият за да угодим на другият, каквото вие правите повечето. За наш срам, дори Ердоган не цепи басма на НАТО за да угодисрещу Россия, а вие едни мижави политичета тук оплюхте тая Россия за да угодите на кръгове отвъд? Ето затова няма никой да ви уважава, дори ние, бижи фолка. За подлоги уважение не може да има! Уважение може да има за справедливи човеци, отнасящи се с достойнство към всеки, но не търпящи неправди и геноцид за народа му, ако са политици. Какво значи евроатлантическа насоченост, бе човек? Ами тав в Атлантика има дори канибали, терористи, джихадисти, опиумни крале.... И тях ли да харесваме? вие бижи политиците 99% сте не само трагедия по компетентност, но и жив наш враг с поведението си. Е, надявам се Радев да не ви удис
  • 2 Лъчо

    4 0 Отговор
    И още нещо г-н Делчев - да добре е да свиква г-н Президента КСНС, не само за да се консултирас експертите, да чуе мнения, съвети, а и за да се консултира по най-важният въпрос - как да се спрат такива некомпетентни депутати политици да ни определят живота на нас хората тук? Това няма да е лесно. Но как да ни определят полуграмотни хорица затънали в преспите и викащи шефа на АПИ да ги вади, отхвърляйки помощ, или такива като теб, които открито лобират за някой, без да им пука за нашият интерес? Аз не съм русско лоби, но лобирам за приятелство с Россия, както и със САЩ, Джермани и всеки който не ни е враг! А това ме прави безпристрастен, тоест, нито едната крайност нито другата, каквато явно си ти. Президента трябва да е надпартиен, той е Главнокомоандуващ, той трябва да защитава интереса на България и българският народ, а не на партии! да си член на Евросъюза не е лошо. лошото е, когато такива като Меркел и други ти натрисат самоубийственна политика към теб самият... А това ти го лобираш? Значи си враг на българският народ? Защо тогава си на свобода? А кажи! ???
  • 3 Пурко

    1 0 Отговор
    Кой бяхте вие Димитър Делчев, че не се сещам. От къде се пръкнахте и да искате това и онова. В тоя деформаторски блок няма май нито един нормален. Искал бил.......
  • 4 Maja

    1 0 Отговор
    Откъде накъде, президента ще се съобразява с парвенюта от герб ?Радев,да не е като като плевньо,чийто собственик му дърпаше ухото?
  • 5 бати

    1 0 Отговор
    Ти май сънуваш бе момче
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове