697 5

Делчев: Радев да свика КСНС

За да гарантира сигурността и приемственост между правителствата

Делчев: Радев да свика КСНС
Калина Петрова

Радев встъпва в длъжност в сложно време на правителствена криза, мигрански натиск, тежка зима и поема цялата отговорност на властта в следващите два месеца, затова от РБ настояваме да свика КСНС още идната седмица, за да гарантира сигурността на гражданите и приемственост между правителствата.

Това каза пред БНР Димитър Делчев, секретар на Парламентарната група на Реформаторския блок.

От първата реч на новоизбрания президент пред Народното събрание очаквахме дата на изборите, визия за управлението на следващия служебен кабинет, каза Делчев. На изборите след 2 месеца във всяка секция в България трябва да има машина за гласуване и това се знае от много време, но процедурата не е започнала. Притеснени сме от това дали няма да бъде нарушен законът и очаквах да чуя решение от Радев, добави депутатът. Не чух и категоричен отговор за евроатлантическата насоченост, тъй като в последните 2 месеца и БСП, и Радев отправяха послания за признаване на референдума в Крим, което е притеснително, каза още той.

Радев трябва да бъде обединител на нацията и да дава решения, трябва да заяви ясно, че ще защитава евроатлантическата насоченост на България, борбата с корупцията и съдебната реформа, за да получи кредит на доверие от РБ, според Делчев.

Вчера Националният съвет на „Движение България на гражданите“ даде висока оценка за участието на РБ в управлението. Нашите министри постигнаха голяма част от нещата в предизборната ни програма. Направиха се неща, които се отлагаха през последните 25 години. Започнаха се важни реформи и съдебната система, и в здравеопазването, и в образованието, в икономиката и модернизирането на армията. Отчитаме като голяма грешка неприемането на антикорупционния закон на второ четене, добави той.

Следващата събота, 28 януари, ще има съюзен конгрес на РБ, за който ще мобилизираме стотици наши членове и ще покажем, че Реформаторският блок е силен и с присъствието си в следващия парламет може да се направи силно дясноцентристко управление, което да работи за по-добри решения за хората, за развитието и реформите в основните сектори, категоричен бе Делчев.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Лъчо
  Отговор
  1 16:19  22.01.17
  Г-н Делчев, ако аз бях властта, щях всеки като теб да го опандизя, за по 10 години за да му уври тиквата какво иска! Дори по Конституция която никой от вас политиците почти не спазваше, нито повечето Закони, и ти и винету и хиляди като вас щяхте да сте в затвора, ако пък беше Тервел на власт, щяхте да сте на оня свят... По Конституция е описано, че България е суверенна република! Говори ли ти нещо това? Май не? Значи, да ти кажа, че републиката е символ на вота на неарода а не на партиите. тоест, ти трябва да представляваш нас народа, а не евроатлантици! Аз съм за справедлив ред, с уважително отношение и приятелство както с руснаците, така и с американос и останалите всеки, който не ни е враг! тоест? тоест, да не загърбваме единият за да угодим на другият, каквото вие правите повечето. За наш срам, дори Ердоган не цепи басма на НАТО за да угодисрещу Россия, а вие едни мижави политичета тук оплюхте тая Россия за да угодите на кръгове отвъд? Ето затова няма никой да ви уважава, дори ние, бижи фолка. За подлоги уважение не може да има! Уважение може да има за справедливи човеци, отнасящи се с достойнство към всеки, но не търпящи неправди и геноцид за народа му, ако са политици. Какво значи евроатлантическа насоченост, бе човек? Ами тав в Атлантика има дори канибали, терористи, джихадисти, опиумни крале.... И тях ли да харесваме? вие бижи политиците 99% сте не само трагедия по компетентност, но и жив наш враг с поведението си. Е, надявам се Радев да не ви удис
 • Лъчо
  Отговор
  2 16:23  22.01.17
  И още нещо г-н Делчев - да добре е да свиква г-н Президента КСНС, не само за да се консултирас експертите, да чуе мнения, съвети, а и за да се консултира по най-важният въпрос - как да се спрат такива некомпетентни депутати политици да ни определят живота на нас хората тук? Това няма да е лесно. Но как да ни определят полуграмотни хорица затънали в преспите и викащи шефа на АПИ да ги вади, отхвърляйки помощ, или такива като теб, които открито лобират за някой, без да им пука за нашият интерес? Аз не съм русско лоби, но лобирам за приятелство с Россия, както и със САЩ, Джермани и всеки който не ни е враг! А това ме прави безпристрастен, тоест, нито едната крайност нито другата, каквато явно си ти. Президента трябва да е надпартиен, той е Главнокомоандуващ, той трябва да защитава интереса на България и българският народ, а не на партии! да си член на Евросъюза не е лошо. лошото е, когато такива като Меркел и други ти натрисат самоубийственна политика към теб самият... А това ти го лобираш? Значи си враг на българският народ? Защо тогава си на свобода? А кажи! ???
 • Пурко
  Отговор
  3 18:48  22.01.17
  Кой бяхте вие Димитър Делчев, че не се сещам. От къде се пръкнахте и да искате това и онова. В тоя деформаторски блок няма май нито един нормален. Искал бил.......
 • Maja
  Отговор
  4 19:19  22.01.17
  Откъде накъде, президента ще се съобразява с парвенюта от герб ?Радев,да не е като като плевньо,чийто собственик му дърпаше ухото?
 • бати
  Отговор
  5 23:45  22.01.17
  Ти май сънуваш бе момче

Напиши коментар:


Публикувай