Last news in Fakti

23 Януари, 2017 13:54 1 716 3

Борисов: След безплатните неща, две години не можем да вдигнем държавата

  • борисов-
  • безплатни неща-
  • държава-
  • москов
Борисов: След безплатните неща, две години не можем да вдигнем държавата - 1
Снимка: МС

„Европейската комисия много ясно каза, че няма спиране на еврофондовете. Но понеже колегите от БСП вече два пъти им се случва – като се удариш един път в една дъска, втори път, знаеш, че ще се удариш и трети път. И те сега предварително, за да не им се смеят хората, отсега подготвят общественото мнение, че ако се случи това нещо ще е заради нас. Това им е тактиката, деструктивна. Факт е, че при нас всички фондове работят”. Така министър-председателят Бойко Борисов коментира твърдения на опозицията за възможно спиране на оперативни програми за България.

Министър Петър Москов посочи, че при встъпването си в длъжност правителството е решило да положи усилия за възстановяване на плащанията по заварените спрени еврофондове, без да се оправдава с предишните управления, защото това би лепнало петно върху България. „Навсякъде сме променили това и еврофондовете вървят. В сферата на здравеопазването миналата седмица имахме среща с Комисията и с „Джаспърс”, които бяха впечатлени от напредъка на проекта за спешна помощ. Но сме го направили ние, не казваме какво са направили или не са направили предишните”, коментира Москов.

„Като показваме видимите резултати, ние ни най-малко не си мислим, че сме идеални, че това е максимумът, който може да постигнем, че не е могло да бъде по-добре”, каза министър-председателят Борисов. Той припомни, че само миналата година за американските и руските централи са изплатени 2,5 млрд. лева – средства, с които ако бюджетът е разполагал, правителството е можело да направи още много неща. „С 800 млн. лв. щяхме да купим нови влакове, мотриси и локомотиви и нямаше хората да мръзнат сега по влаковете. Защото през 2006 г., когато са взели влаковете, не са ги платили. Бяхме си дали дума и се старахме две години да не го напомняме. Защото, когато гласуваш за БСП, идва Орешарски. Мандатът на БСП доведе Орешарски. Не мога всеки ден да премълчавам обидите и лъжите… Как да им обясня, че само благодарение на изключително личната си намеса 320 млн. лв. отпусна Брюксел на Съвета в Братислава. И то така, че накарах всичките колеги да ме разберат и целево за България ги дадат. И с личната си уговорка с президента Путин спестих 90 млн. лихви. Близо половин милиард сме донесли в България или сме спестили от работа, която сме свършили. Кажете едно „Благодаря“ и ни намерете други грешки. Със сигурност ги имаме. Те от сутрин до вечер се презастраховат какво ще сгрешат пак с нас. Две години бях толерантен. Всеки парламент започвах с благодарност към всички, защото знаете как трудно направихме правителство. Никой с никого не се харесваше. Ще ги видим как ще направят те, ако им дойде време. Съжалявам, но някой път забравят. На нас искат да ни вменят за две години всичките вини на света, а те са над 100-годишна партия – все едно нямат вина! Да не си спомняме нищо от това, което са направили Жан Виденов, Орешарски! Спомняме си много работи – ако искат, ще ги приказваме. За мен е по-важно, а се надявам и президентът Радев да направи такова правителство, което да надгражда”, беше коментарът на министър-председателя.

В отговор на въпрос за евентуално заседание на КСНС и датата на предсрочните избори, Борисов посочи, че няма никакво намерение да се бърка в работата на президента Радев. „Ние, заедно с колегата Москов, който е шеф на предизборен щаб, като ни освободят, ще отидем да си организираме партиите за изборите. Защото това, което чувам от сутрин до вечер, е че всичко ще е безплатно. На хората трябва да им обясним, че такива безплатни работи като има, след това по две години не можем да вдигнем държавата”, каза Бойко Борисов.

„Бъдещето на България е свързано с думата, която много иронизирахте – стабилност. Сега добре ли е, като не знаете кога какво ще се случи? Защо питате кога какво ще се случи! До преди две седмици – знаехте, а сега не знаете. Ето това се нарича стабилност – да знаеш какво ще се случва следващия ден, животът ти да има ориентир. Това, за мен, може да свърши една дясно-центристка коалиция, която да продължи да управлява България по пътя, по който върви сега”, беше коментарът на министър Петър Москов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    6 2 Отговор
    Айде по-бърза президента да го маха тоя, че ама от всекидневни лъжи и мрънкане.
  • 2 на коня под опашката

    4 0 Отговор
    Аз на кой да вярвам? onq s konq само това повтаря- няма бат Бойко, спират еврофондовете.
  • 3 БЕГАЙ

    1 3 Отговор
    Борисов е прав..ке додат ония црвените да окрадат државата, и да пущат социалните на сичкото ром. ..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове