1 848 5

Иво Прокопиев: Завеждам нова серия дела срещу Николай Бареков

Това поведение е обществен рецидив, твърди бизнесменът

Анатоли Стайков

Заедно с адвокатския ми екип подготвяме завеждането на нова серия дела срещу г-н Николай Бареков, заради разпространените в последните седмици множество неверни твърдения, обиди и клевети срещу мен, близките ми и бизнеса ми.

Това поведение е обществен рецидив. В миналото г-н Бареков няколко пъти е повеждал подобни кампании срещу мен, за което вече е осъден за същите или подобни твърдения и обидни квалификации.

Осъдих на две инстанции Николай Бареков и сайта му bnews.bg за причинени вреди, чрез разпространени клевети и обиди за над 30 000 лева обезщетение, лихви и разноски. Предстои произнасяне на третата инстанция, но обезщетенията са събрани.

Издателската група „Икономедиа“ също заведе и спечели дело срещу Николай Бареков за използването на снимки без разрешение и без заплатени авторски права. Делото е потвърдено на две инстанции, обезщетенията също са събрани.

През 2012 г. заведох и наказателно дело от частен характер за клевета срещу него с допуснат граждански иск от 1 000 000 лв. До момента това е най-високия допуснат граждански иск в България. Във финалната фаза на делото г-н Бареков получи депутатски имунитет като член на Европейския парламент. По тази причина делото към момента е временно прекратено. При отпадане на имунитета му то е бъде възобновено.

Независимо от агресивните опити правосъдието да бъде похитено, вярвам че България е правова държава. Ще продължа да завеждам нови искове срещу г-н Николай Бареков и всички други фалшиви говорители, които изпълняват главните роли в поръчковите медийни кампании за дискредитиране на неудобните обществени фигури. Тези кампании нямат общо нито с истината, нито с журналистиката, а целят единствено защита на властващия корупционен модел на държавно управление.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • бУм
  Отговор
  1 14:58  23.01.17
  За Ифчо от сърце: 5 години в Меричлери без право на водоноска!

  Коментиран от #2

 • гост
  Отговор
  2 17:38  23.01.17

  До коментар #1 от "бУм":

  Ама да си вземе и Плевньо
 • Лупи
  Отговор
  3 18:41  23.01.17
  Ивчо и тия колежките му от дребните рибки, играещи с по 5 до 10 милиона държавни пари- доживотна каторга, да залесява, да копа, да прокарва канализация по селата, да сади цветя и да цепи дърва на бабите, срещу храна и подслон в каменна килийка 2 на 3 метра!
 • пвпв
  Отговор
  4 19:03  23.01.17
  Това е честен човек и си е изкарал честно парите но на ваш гръб! Като сте тъпи да им ги давате ще е така :)
 • гневен
  Отговор
  5 19:46  23.01.17
  Само разстрел за този Ивчо.И заедно с него повечето от ГЕРБ.Само тогава можем да се надяваме на нещо хубаво

Напиши коментар:


Публикувай