Last news in Fakti

23 Януари, 2017 21:23, обновена 1 Юли, 2022 15:38 27 848 38

Шофьори внимание! Ето и какво трябва да носите

  • полиция-
  • шофьор-
  • книжка

1. Шофьорска книжка и контролния талон към нея;

2.Свидетелство за регистрация на моторното превозно средство.

3. Документ за сключена задължителна застраховка “Гражданска отговорност” на автомобилистите за моторното превозно средство.

4. Знак за първоначален технически преглед или удостоверение за периодичен преглед за техническа изправност.

5. При напускане на територията на страната – валиден международен сертификат за “Гражданска отговорност” на автомобилистите за чужбина – “Зелена карта”;


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 jiji

    45 21 Отговор
    Нищо няма да нося :)
  • 2 точка 6

    68 11 Отговор
    мангизи
  • 3 БГ водач

    101 37 Отговор
    Ми ще ги носите бе мишоци на всякъде по света хората си носят необходимите документи само тук се правите на тарикати. Тарикати сте, ама селски. Защо като отидете на запад слушкате като мишлета и изпълнявате всичко и документите си носите и сте изрядни, а ? Ще ви се наложи и тук да сте изрядни, каква е разликата, а ? Значи тук според вас в БГ можете да си правите всичко, е вече няма да е така и това ме кефи. Само глоби за вас докато се научите да сте нормални хора, а за останалите изрядни шофьори пожелавам здраве и дълголетие. Аз също съм шофьор и винаги съм бил изряден и съм носил всички гореспоменати документи и вие ще станете такива . Хе хе хе хе хе хе хе.

    Коментиран от #16, #19, #38

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 пепел от рози

    21 63 Отговор
    Както се каза вече - нищо нема да носиме ние сме тарикати!
    А ти си мишок щом трепериш кат мишка и спазваш всичко дето е направено за да не се спазва!
    цър цър цър - ай смей се сега :)

    Коментиран от #6

  • 6 БГ водач

    47 20 Отговор

    До коментар #5 от "пепел от рози":

    Още един умник. Нямал той да ги носи. Поредния селски тарикат. Ганьо, Ганьооо ми не ги носи никой не те кара на сила, но като те спрат и започваш да хленчиш като мекотело и се молиш ако може да мине. Е да ама вече няма да минава ще те стригът и така ще те вкарат в пътя. И това е добре, защото такива селски тарикати като теб ще пълнят хазната. А за мен не се тревожи аз винаги съм бил изряден и така не давам възможност на органите на реда да се чудят, за какво да се хванат. Живея спокойно и не се притеснявам. Притеснявай се ти, че като те угепчат ще ти съдерат кожата и така трябва.

    Коментиран от #8

  • 7 hienata

    36 3 Отговор
    В предния коментар явно съм се изразил неразбираемо за основната аудитория, та ще поясня.
    Задавам въпрос към Стефанаки.
    Кое "Свидетелство за регистрация на моторното превозно средство." трябва да носим в България, кое в Гърция и т.н. Трябва малко да поясни автора, защото има значение.
    Изобщо каква е ползата от тази статия. Има ли нормален шофьор който не ги носи тези документи . Аз подобни статии не носещи никаква информация или казващи очевадното ги наричам словестни фекалий (и не само аз)
  • 8 пепел от рози

    8 37 Отговор

    До коментар #6 от "БГ водач":

    Е заради такива умници като тебе ги правят законите и измислят глобите! Но аз се радвам, че не те познавам - понеже ако те познавах друга песен, щеше да запееш. Това че си анонимен ти дава право да се пенявиш, представям си те какъв си в същност. Чичка над 50-те караш средна по хубост кола до 3500лв - която да гори малко. Задължително си на газ, ако е бензинова, че да ти е още по-евтино. А ние мишките според теб си караме мощните коли с многото коне под капака и живеем за момента, ти винаги ще си останеш малък човек с твоето мислене БГ водачо!

    Коментиран от #9

  • 9 БГ водач

    26 13 Отговор

    До коментар #8 от "пепел от рози":

    В много голяма грешка си. Първо не карам бензинова кола, че и на газ. Карам дизел и то не малко коне на всичкото отгоре съм я напомпал с още коне тоест чип, но това не ми пречи да съм изряден в документацията си. Колата ми е доста над сумата, която си посочил без да я споменавам, за да не и правя реклама, защото ще почне един ненужен спор за марки и коя, колко върви. Много намазани марки съм наказал и няма по-голямо удоволствие да видя ококорените им физиономии като ги изпреварвам, защото им идва като гръм от ясно небе и не могат да повярват, какво им се случва. Само за едно си прав и това е, че не ме познаваш, а това за песента го забрави и внимавай, какво си пожелаваш, за да не ти се сбъдне, че много като тебе плакаха пък после не могат да сварят да набират телефони на този и онзи да им подсмърчат.

    Коментиран от #26

  • 10 пепел от рози

    14 16 Отговор
    Нали уж беше много изряден и спазваше законите - сега пък изпреварвал другите с мощната си чипосана кола и гледал учудените им физиономии :))) Да не се изпреварвате със скорост от 0 до 50км/ч
    Последно мармота ли завива Милката ?
    Че и опитва да заплашва :) - добре, добре БГ Водачо - развесели ме евала давай в същия дух!

    Коментиран от #11

  • 11 БГ водач

    10 13 Отговор

    До коментар #10 от "пепел от рози":

    Да изряден съм. И само с 50 км. ли се изпреварва? На магистралата с 50 ли караш, защото аз не? Там разрешената скорост е доста по-висока. Почитател съм на големите мотори и въпреки това още напомпани, което ми дава предимство, когато се наредят по няколко тира един след друг и още една камара шофьори, които поради маломощни автомобили или несигурност не смеят да ги изпреварят. Тогава идва силата на двигателя, който разполага с нужната мощ, за да ме изстреля възможно най бързо, да изпреваря и след това да си поддържам разрешената скорост. А изпреварванията, за които говорех на разни намазняци е от място и да гледат доста учудени, защото не са предполагали какво може да им се случи понеже подценяват някой автомобилни марки. Относно заплашването не е в мой стил, защото аз не заплашвам, а действам веднага, но ако прочетеш поста си ти си позволи заплаха спрямо мен. Твоята работа стана като в онази приказка "Крадеца вика дръжте крадеца". Тук не сме, за да си отправяме закани, а да коментираме по темата, но при положение, че нещо ми се пинявиш в предния си пост да знаеш, че аз магарето си в калта не съм оставял и глава пред никого не съм скланял. Не съм от плашливите, а тук съм за забавление. Капиш?

    Коментиран от #18

  • 12 onq s konq

    12 12 Отговор
    Добре е да разберете,че КАКВОТО И ДА СИ НОСИТЕ,ТО ВИНАГИ ЩЕ Е НЕДОСТАТЪЧНО.Затова ще допълня че най-важното е да си носите ПАРИ...Достатъчно обаче:)
  • 13 пепел от рози

    8 12 Отговор
    Не ми се говорят/пишат празни приказки извинявай, но ще си намеря по-приятно занимание! Наклон не можеш да ми дадеш - локуми не ми се разтягат. Така че карай си чипосаната кола и бъди жив и здрав.
    Изводите нека бъдат за драгия зрител, а и темата е за друго!
  • 14 slavi

    15 0 Отговор
    Това е ясно :) А трябва ли да се носи долният отрязък на винетката ?
  • 15 ХХХ

    25 0 Отговор
    а пожарогасител, аптечка, резервна крушка за късите светлини, някой лев за напорист катаджия????? тия неща отпаднаха ли?
  • 16 дискретен герой

    22 0 Отговор

    До коментар #3 от "БГ водач":

    Съгласен съм с тебе, аз също нося с мен всички документи дето ги пише по-горе, но явно не си пътувал много много по другите страни от ЕС. За пример мога да ти дам един умрял Кипър, там като пътуваш с автомобила неопходимо е да носиш със себе си само личната карта. Няколко пъти спирали са ме полицаи там, давам им личната карта и всичко проверяват на комп., не е неопходимо да влача една чанта с документи само за автомобила!
  • 17 Public Enemy

    11 1 Отговор
    Тази статия освен да вкара някой пътуващ до Гърция в беля, за друго не може да послужи.Ако малкия ви талон не е от новите, при напускане на страната носете със себе си и големия.За изредените от автора неща всички знаем.
  • 18 Мерцедес Бенц

    8 8 Отговор

    До коментар #11 от "БГ водач":

    Kарай си изгнилия опел корса и си трай.Какво се заявадаш с хората на какъв се правиш!
  • 19 гощо

    15 4 Отговор

    До коментар #3 от "БГ водач":

    Пинокио ти май нямаш наблюдения за нещата в чужбина,май само си лалаш тука?!?! Е нека ти кажа как са те като живял извън БГ! А ми Пинокио за да си карам колата ми трябваше да си нося КЛЮЧЪТ от колата!!! Всичко което трябваше да имам една разпечатана хартййка на принтер с големина педя на 4 пръста която седи в жабката! Така че Пинокио тука ако така продължават ще трябва цял сак да си нося за глупостите които искат!?!?!

    Коментиран от #30

  • 20 Добри

    13 2 Отговор
    Носете си новите дрехи, момчета. Не се дърляйте за глупостите на родната бюрокрация, която се чуди как всячески да съкрати живота на хората.
  • 21 пепел от рози

    11 9 Отговор
    Тиъ правила са за умните. А простаците кат мене - ние правила не спазваме. За како са ни? Само ни тормозът с теа правила! Искаме да си караме както можиме и както искаме. И разни тапаци да не ни са пречкат по пътиа! Изкам да пиа 2-3 до 5 ракий и да си караме до село да си допиеме в нашахта крачма! Изкам кат отида у саседното село - да врътя гуми и да впетатлиавам месните мацки! Баце како БеЕнВе имам - фурия ей! 100 коня! Тунинг! Ляти жанти! Газов инджекцион! Супер-запазено - 88000 км. РЕЯЛНИ! 1995-та година - от онея здравите! Не като савременнните буклуци.
    Шото новите БНВ-та са боклуци. Един приятел си зе чисто-ново за 100000 лв. от магазина в София. Е не мой да варви като мойту. Някак няма вътък. Пък се води 170 коня. И много са чупи. То шарнири, от рачната спирачка нещо блокираа предните колелела. .аси боклука. И ко - аз мойто запазеното го купих за 1500 лв. при това сас страхотни гуми - запазени с граифер около 8 мм! Мишлин! А оня тапак си купи ново за толкос паре и не мой да варви. И осморки не мой да праи.
  • 22 До гощо

    3 0 Отговор
    Абе колега, коя е тази чужбина дето и шофьорската книжка не искат, а само сгъната бележка в жапката "педя на четъри пръста"
  • 23 ШАРАН БГ

    5 0 Отговор
    Ха !? Ами дУкимента, че си си купил "сфинетката" , и че е точно за тази каруца??? Ами дУкимента, че си си платил пътния данък ???? Нали точно нашата ненормална държава е тази, която принуждава собствениците на МПС да плащат , и винетки, и пътен данък !!! Даже трябва и данък за разместване на въздушните пластове при движението на МПС-то !!!!
  • 24 Антонио

    19 2 Отговор
    А,касовата бележка за новите гуми,и колко бензин съм сложил искат ли да нося.Жабката ми прилича на вторичен пункт за хартия в 21 век.За какво са тези компютри и технологий за да си чепкат вълната пред фейс БУКС ли АААА?.Питам аз и отговор не искам!Един стабилно работещ софтуер струва около 100 000 бонбона,че и по-малко.Свързан в мрежа с педераските институции.Спират те,казваш си последните 4 цифри от ЕГН-то.и виждат кога си пикал,е...л и ял.Като не си платил данъка да не можеш да си платиш застраховката и прегледа.Ако си тарикат и си джиткаш ей така хайде номерата долу хоп една 1000глоба за срок от 3месеца.Като не си платиш в срок колата на публична продан и ето ти свежа пара.До кога хората които си плащат,ще плащат и за тарикатите които не плащат.Като изгорят 10-на и ги покажат по медиите дали няма да си платиш.Пък който няма сухо да кара колело и без това автомобилите са много.
  • 25 Дочо

    5 0 Отговор
    В жабката задължително да се носят и по три презерватива.Това го изискват от червения кръст/превантивно СПИН/
  • 26 БГ карач

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "БГ водач":

    Гоуемийоооо, шо ни пробаш да си завреш глъвътъ 'празна' утзад, можи пък и да влези барим спреш да лайш мисичинътъ?!?
  • 27 Поп Кръстю

    1 0 Отговор
    Тъй като Ганьо е жив труп
    няма нужда от документи!
  • 28 zelena karta

    4 0 Отговор
    ZELENA KARTA?!?!?!?
  • 29 Смях

    3 0 Отговор
    Като казвате чужбина, страни извън ЕС ли имате предвид? Досега, зелената карта не беше необходима ако се пътува в рамките на ЕС... Да няма промени?
  • 30 хоязьохя

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "гощо":

    В коя страна е това?
  • 31 Тодор

    10 0 Отговор
    То не бяха камери по пътищата,не бяха камери и микрофони по катаджиите,не бяха фарове,документи,големи глоби,скъпи винетки!!!Тотална война на държавата с българските шофоьри!Само пътища дето няма!!!

    Коментиран от #37

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 спасимир грозника

    8 1 Отговор
    ми що лепим стикери по стъклата като носим и полици ееееееииииии много сме долни само глупости и то големи ... таи като слушаме онези двамата спасимир ли дундомир ли и другия пострадалия при птп номера да свалят коли да конфискуват нещто друго обществен труд ленински съботник да има !!!! едно време и пълномощно искаха като напущаш окръга
  • 34 Роги

    7 1 Отговор
    Тоалетна хартия,презерватив и най врче вазелин.
  • 35 mancho

    2 1 Отговор
    За цялата чужбина" не знам, но съм шофирал доста в Англия. Там нищо не трябва да носиш... ако някак си някой път случайно се наложи да покажеш докмент - имаш 3 (три) дни да го занесеш в Полицията. Там колите си ги продават с прост договор, който пращат после по пощата на общината - да си ги запише промените - няма нотариуси, няма простотии.
  • 36 onzi

    0 0 Отговор
    Кви документи е,просто като наближа полицаите и набивам 2рата на колата ....
  • 37 име на гост

    2 0 Отговор

    До коментар #31 от "Тодор":

    По-страшното е ,че няма шофьори в България. Напълни се с къмплексирани каруцари с огромни претенции без никакво покритие. Почти никой не спазва правилника за движение и създава нон стоп прадпоставки за ПТП. Нарушителите винаги имат основателни причини за да го правят. Мутри са, познават шефа на кат, много бързат за бизнес среща или простата и лесно заучена фраза - Ми, не съм единствения, що мен спряхте точно?
    Поради бездействието на държавата, което продължава и в момента фактите са на лице. Не минава денонощие без почелнено семейство. Корупцията е стигнала толкова на високо, че направо ми се повръща.
  • 38 Мишока

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "БГ водач":

    Господин БГ водач,много модерна дума употребявате "мишок".Това стана много модерно напоследък,всеки нарича някой си с нея.Толкова модерна като слушането на чалга,правенето на мускули във фитнеса,позирането пред огледалото,придружено със селфи,носенето на дебел ланец иииииии думите"ЕЙЙЙЙЙЙЙ МИШОЦИ".Типично са българин,с ниско самочувствие,мислещ се за най,най,най.
    Всеки ще си носи каквито документи иска и каквото си поиска.Всеки ще си понесе последствията.И всеки да си гледа паничката какво има в нея.Да не надзърта в други чинии.
    Въвеждам нова дума"ПЛЪХ".Дано се наложи,защото"Мишок" вече се изтърка.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове