992 2

Съдът върна Иван Тотев на кметския пост

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Калина Петрова

Иван Тотев отново е действащ кмет на Пловдив. Това реши пловдивският Апелативен съд, приемайки жалбата му.

В защитата на Тотев се включи още един известен софийски адвокат Васил Василев.

Самият Тотев заяви пред съда, че съвестта му е чиста и поддържа жалбата на адвокатите му.

На делото присъстваше и активът на ГЕРБ - Пловдив.

След съдебното заседание Тотев заяви, че е удовлетворен от решението. Ще съдействам на прокуратурата да извърши всички проверки, за да снеме обвинението, коментира Тотев. Той е обвинен за проведена обществена поръчка за "Зоокът" в града, с което е ощетил държавата с 1 000 000 лв.

Троен състав на Апелативния съд, председателстван от Васил Гатов подчерта, че липсват доказателства, че служебното положение на Тотев би създало пречки на разследването.Обвиняемият Тотев активно е съдействал на органа, извършващ предварителната проверка – ТД на ДАНС Пловдив, като е отговарял на всички запитвания и е предоставял всички материали. Тотев е демонстрирал добросъвестно процесуално поведение, като липсват данни да е възпрепятствал органите на досъдебното производство по делото.

"Разпитани са свидетели. Всички са дали подробни показания и никъде в тях не се съдържат данни за оказано въздействие върху тях от страна на кмета. Тотев активно е съдействал на органите и е демонстрирал добросъвестно поведение", подчерта съдия Гатов.Разпитани са почти всички свидетели по делото, като голяма част от тях са служители на общината.

Определението беше посрещнато с аплодисменти в залата от страна на привържениците на пловдивския кмет.

Защитата на Тотев - адвокат Васил Василев коментира, че не може по хипотетични данни да се отстранява който и да е от длъжност.

"Когато прокуратурата повдига обвинение, но тепърва ще го разследва, очевидно има и други цели извън наказателния процес", посочи Василев. Попитан дали става въпрос за политически цели, защитата отговори: "А какви други?"

Пловдив / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Джон Смит
  Отговор
  1 13:24  24.01.17
  Някой да е очаквал друго, да реши съдът!?
 • гост
  Отговор
  2 00:22  25.01.17
  Браво,човека е невинен,невинен е само,че се е родил,баща му е виновен,че го е направил,значи да осъдят майка му,че е пуснала на баща му,да ева и държавата,истински зоопарк!

Напиши коментар:


Публикувай