559 0

24 януари: България в снимки

24 януари: България в снимки
Снимки: БТА
Анатоли Стайков

Всяка година по това време, републиканският път за граничния пункт Лесово, ЛОТ-8 Път I-7 от пътно кръстовище с Път I-6/км 232+476/ до село Окоп - км 265+191 става надупчен като пчелна пита.

Шофьори на тежкотоварни автомобили са блокирали и четирите ленти от двете посоки - от България към Румъния и от Румъния към България. Причината е постоянните километрични опашки, които се образуват на Дунав мост при Видин – Калафат.

Пожар почти унищожи заведение и къща за гости в местността "Кабакум" край Варна. В огнената стихия е загинала жена. Води се следствие за причините за инцидента.

В Апелативен съд в Пловдив започна делото за обжалване на решението за отстраняване от длъжност на кмета на Пловдив - Иван Тотев. Този път кметът на града се яви на делото с двама адвокати.

Един от символите на Стария град - Балабановата къща, извисява величествената си осанка на три улици. Заедно с "бялата къща" на хаджи Власаки Чохаджията и Трасето на император Марк Аврелий (Лапидариума)образува уникален ансамбъл, съчетал в себе си различни културно-исторически пластове. Тя е построена в началото на 19 в.

България


Напиши коментар:


Публикувай