1 232 7

Константин Проданов: АБВ ще е фактор в следващия парламент

Стефанаки Йоанис

Към предсрочните избори тръгваме с добра кондиция и с идеята да сме сериозен фактор в следващия парламент. Това заяви в предаването „Още от деня“ по БНТ зам.-председателят на ПП АБВ Константин Проданов. „Категоричната ни амбиция е да не сме партия, която едва е прескочила изборната бариера от четири процента, за да има 10 или 11 депутати, а да имаме една по-солидна парламентарна група така, че да можем да отстояваме позициите и приоритетите си“.

Проданов бе категоричен , че участие на АБВ във властта не е самоцел за партията, която може да отстоява своите позиции и в опозиция. По думите му поредно управление, формирано около мандат на ГЕРБ, дори и с широко коалиционно участие, няма да е полезно за страната. „Държа да подчертая, че няма нищо лошо, даже смятам , че много здравословно и полезно за държавата е да има смислена опозиция. Напоследък всъщност такава липсва, а доколкото я има, тя е „креслива“ и не борави с истински аргументи. Трябва да има някой, който вокално, без страх да покаже проблемите на управлението „ Това ще е ценно и за страната, и за нас като формация. Така, че за мен няма проблем ако не успеем , не реализираме в този мандат всички цели, които сме си наложили, стига да успеем да ги наложим като дневен ред в държавата и обществото . Искаме да започне да се говори за важните проблеми - за бедността, за експлоатацията , за неравенството“.

Лидерът на АБВ за пореден път бе призован за коментар и по отношение на възможностите за взаимодействие с БСП в светлината на идейните концепции на двете партии. „Смятам, че ние изхабихме твърде много време за да говорим за отношенията си с БСП, вместо да чертаем нашия път, нашите послания. За съжаление и в момента индикациите, които дават от БСП в чисто идеен план, по-скоро ни отдалечават от тях, отколкото да ни сближават. Преди няколко дни например, те се отказаха от борбата си с плоския данък, който в този си вид, без необлагаем минимум, няма почти аналог в света, освен в държави като Грузия и Монголия. Всъщност, въпросът не е в плоския данък, а в преосмисляне на цялостната данъчна политика в България, която в момента е ориентирана основно към приходи от косвените данъци, а те тежат най-много върху най-уязвимите слоеве на населението ни. Тук трябва да работим, но за съжаление виждаме едно отстъпление от страна на БСП от тази кауза, което ни отдалечава от тях в идейно отношение и ни позиционира по-в ляво от тях в политическото пространство“.

„Друга позиция, по която БСП има отстъпление буквално в последните 2-3 дни и което ни отличава от тях, е, че се оказа , че изведнъж те приеха идеята за санирането. Нещо, срещу което възразяваха много остро през последните една , две години, сега изведнъж се оказа , че го приемат! Може би защото са видели възможност. За мен, като човек , който се занимава с инвестиции и винаги съм търсил максимална доходност от всеки един лев, това (санирането) е инвестиция с много нисък коефициент на полезно действие. За мен този един милиард, по –скоро вече два, пари на данъкоплатеца, е по добре да се насочат към високите технологии, към производство на продукт с висока добавена стойност, защото една от причините, че сме бедна държава е, че ние не произвеждаме нищо с висока стойност, а изнасяме основно суровини. Това трябва да се промени с държавни инвестиции“, посочи Проданов. Той бе категоричен, че това е пътят към разкриването на нови и добре заплатени работни места и осигуряването на финансов ресурс, който да позволи на държавата ни да бъде наистина социална и с отношение към хората.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Да отстоявате позициите си? Много ЗЛЕ!
  Отговор
  1 23:39  24.01.17
  Партията АБвГЗ според теб накрая на статийката казваш: да се насочат инвестициите към производства с висока добавена стойност и висок коефициент на полезно действие за да позволи държавата да бъде социална. Коце не те познава кой си и що си ама от казаното лъха и навява случая на ония Ром дето уж на българки искал слама - плява за магарето си. Плитко ама много плитко в идейно отношение а и в литературно. По скоро се стемите да прескочите 4%. От мен имаш : извинявайте че се видяхме!
 • Коце не си струва
  Отговор
  2 23:54  24.01.17
  Да търсим и четем съдържанието на партийната ви програма. Ти си зам-председател и си разпилян в изясняването на позицията, целите, задачите на партията и пътя към тяхното постигане. Ние хората искаме да чуем за целите на партията като, работа, заплащане, пенсионно осигуряване, майчинство, детски, болнични, образование, здравеопазване, гарантирано неприкосновенност към личността и личната собственост, за задълженията на правителството като слуги на избирателите. А на избирателите да са слуги на правителството. Коце, вие искате гласа ни да ни служите а не ние да ви служим! Та тук между другото просто ей тъй между обеда и вечерята. Ако не ти е интересно, карай по сценария!
 • кроко
  Отговор
  3 07:02  25.01.17
  Като знам агент Гоце колко шикалкави и как умее да говори интелигентно без да казва нищо, няма начин да си е избрал друг тип заместник. Не случайно с Калфин се разбират толкова добре -щото са един дол безхарактерни. Искали това, имали за цел онова - първо дайте, па после искайте, бе кауни. Ама няма кой вече да ви повярва да ви пусне до властта че да имате шанса да "дадете", щото до ся все гледате да взимате, без значе ние от коя партия сте.
 • Гост
  Отговор
  4 08:26  25.01.17
  Фактор ...... Къде ееее??? Че нещо не разбрах този знае ли къде е парламента??? Това ми звучи като Социалния Президент!!!
 • Morgoth
  Отговор
  5 09:33  25.01.17
  Времето на тази партия свърши, така че просто не ни занимавайте с нея.
 • баце Гоце
  Отговор
  6 15:54  25.01.17
  абе пич , ти добре ли си!!! Гоце и Румен ни излъгаха толкова нагло , така се подиграха с нас ..., че просто забрави пич, никога повече не ще видите парламента, взимай там 1% и се радвайте на мижавата субсидия ... а давай и на онези измамници дето те сложиха за чучало :)
 • Азбукар
  Отговор
  7 16:18  25.01.17
  Като не ви харесва АБВ имате алтернатива,какво ревете като вдовици за оная работа!Герб,БСП,Доган,Местан,Радан,МаГарешки,Валерката Симеонов.....и т.н и т.н.Може и Баречето,нали го направихте евродепутат!То щото много свястно гласувате 27 години за "правилните" партии за това сме на този хал.Най-бедни и най-корумпирани.Аман от такива разбирачи!

Напиши коментар:


Публикувай