507 3

Ремонтират повредените от студа улици в София

Заради суровата зима по редица столични улици се появиха дупки, неравности и пукнатини

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Анатоли Стайков

Заради суровата зима по редица столични улици се появиха дупки, неравности и пукнатини. Заместник кмета по транспорта на Столична община Евгени Крусев увери, че от общината работят по отстраняването на проблемите по улиците, съобщи БНТ.

"По улиците, по които не са извършвани основни реконструкции в последните години се констатираха редица неравности, пукнатини и дупки. Това е в следствие на ниските температури и множеството цикли замръзване и размразяване на целият сняг. Работим според възможностите да запълваме аварийно по основните трасета на градския транспорт, така че да се осигури безопасното преминаване на всички граждани, каза Крусев.

Според него причината е комплексна. Фактор е тежката зима. Фактор е, че настилките на места не са ремонтирани от десетилетия. Като се насъберат неща и се появяват неприятни дупки, каза експертът "Основните трасета, които продължават да се ремонтират са "Ботевградско шосе", Източната тангента, улица "Димитър Пешев в Дружба" 2, "Царица Йоана" в Люлин.

Постоянно се извършват огледи и където се забележи проблем, екипите се изпращат да го отстранят, завърши Крусев.

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гербер
  Отговор
  1 08:56  25.01.17
  На герб пътищата са пълен боклук!
 • бббббб
  Отговор
  2 09:16  25.01.17
  ГЕРБ не знаят,че в нашите географски ширини има зима.Един път е по-мека,друг път си е както трябва.Така им виждаме качеството и колко са откраднали.
 • Спас
  Отговор
  3 10:31  25.01.17
  Корупция, далавера и пари под масата.

Напиши коментар:


Публикувай