650 1

Румен Радев поздрави Доналд Тръмп по повод встъпването му в длъжност

Венцислав Михайлов

Държавният глава Румен Радев поздрави Доналд Тръмп по повод встъпването му в длъжност като президент на Съединените американски щати. Президентът Радев пожелава здраве и успехи на своя американски колега във високоотговорната му мисия.

Това съобщиха от пресслужбата на държавния ни глава.

„Ползвам се от този специален повод, за да отбележа с удовлетворение достигнатото ниво на приятелство и стратегическо партньорство между България и САЩ, което е от важно значение за укрепване на сигурността и просперитета и за засилване на връзките между нашите два народа“, се казва в писмото на президента Румен Радев.

Българският държавен глава подчертава, че нашата страна високо цени съюзническите отношения със САЩ в сферата на сигурността и отбраната.

„Вярвам, че като президенти ще работим за задълбочаването на икономическите отношения и културния диалог между нашите две страни. Надявам се положителната динамика на нашето сътрудничество да продължи и в бъдеще, за да надградим постигнатото и да разгърнем потенциала на двустранните отношения в приоритетни области от взаимен интерес като науката и образованието“, се казва още в писмото на президента Радев до президента Тръмп.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Хаскьой
    Отговор
    1 17:02  25.01.17
    у ю-тю-ба те поздравяваме с тази песен Валентина-Хей Войниче....И другата седмица като ходиш във Брюксел със новият министер председател си вземи шкурка и морска сол за каската....а да голям пърдон за шлема на мига!!

Напиши коментар:


Публикувай