664 2

Подписаха протокол за улесняване трафика през Дунав мост

Разделят камионите на принципа от ЕС и извън ЕС

Подписаха протокол за улесняване трафика през Дунав мост
Калина Петрова

Днес на съвместния ГКПП Видин-Калафат се проведе работна среща между представители на службите, осъществяващи контрол при преминаването на границата. Целта бе предприемане на конкретни мерки за облекчаване на контрола при преминаването и намаляване на времето за изчакване в зоната на граничния пункт на товарните превозни средства.

В синхрон и тясно взаимодействие, при пълен капацитет, работят българските и румънски гранични полицаи, бе отчетено от главен комисар Светлан Кичиков, директор на ГД „Гранична полиция“ и кестор принчипал Хараламбие Думитру – заместник-директор на румънската гранична полиция. Ледоходът по Дунав и нефункционирането на фериботните връзки концентрират целия тежкотоварен трафик през двете мостови съоръжения на реката при Видин и Русе. Към момента обстановката е спокойна и трафикът нормализиран.

В рамките на компетенциите и правомощията си ГД „Гранична полиция“ предприема всички необходими мерки, увери участниците в разговорите главен комисар Кичиков.

Двете страни обсъдиха ситуацията на пункта и достигнаха до общото заключение, че е необходимо да бъде разделен трафикът от преминаващи товарни автомобили при излизане от България и влизане в Румъния, на принципа от ЕС и извън ЕС като стъпка, която значително може да облекчи преминаването през пункта.

Представителите на службите за граничен контрол подписаха протокол с конкретни предложенията как това трябва да бъде извършено. Протоколите ще бъдат предоставени на ръководствата на министерствата на вътрешните работи и на транспорта на двете страни за одобряване на постигнатите договорености.

В срещата участваха също комисар Димитър Чорбаджиев - директор на РДГП – Русе, старши комисар Янко Янколов - директор на ОДМВР - Видин, представители на министерствата на транспорта на двете страни.

Русе / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Аз съм
    Отговор
    1 18:36  25.01.17
    червени,нема оправия,продължават си по същия начин както по време на преврата.да е.. и митничарите,за новогодишните празници към румънско висяхме 1.5 часа
  • 2 19:33  25.01.17
    Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай