1 629 1

Правят станции за електромобили

Преглед на печата

Анатоли Стайков

В България ще се изграждат станции за зареждане на електромобили, пише в. "Стандарт". Кабинетът прие Национална рамка за политика за развитие на пазара на алтернативните горива в транспортния сектор и за разгръщане на съответната инфраструктура. Целта е да бъдат реализирани конкретни мерки, които да доведат до развитието на електромобилната и водородната технологии, както и до налагането на природния газ като стандартно гориво.

ЕС изисква от страните членки да изградят мрежа от публично достъпни електрически зарядни точки и станции за зареждане с природен газ, както и евентуално на такива за водород. За да бъдат масово възприети и внедрени електрическите коли, инфраструктурата за зареждане и поддръжка трябва да се разпространи з цяла Европа.

Крайната цел е да стане възможно пътуването с автомобил през цяла Европа, като зареждането на електрическо превозно средство да става също толкова лесно, колкото пълненето на резервоара с гориво.

24 часа: Денят на изборите с 1 час по-къс – сменяме времето

Да има машини за гласуване във всяка секция, задължава Изборният кодекс. Но няма откъде да се намерят 12 500 бройки за 2 месеца, ЦИК се чуди какво да прави, пише "24 часа".

Насрочените от президента Румен Радев за 26 март предсрочни парламентарни избори съвпадат с преминаването към лятно часово време. Тогава ще преместим стрелките с час напред, което означава, че всички, свързани с организацията на вота, трябва да станат час по-рано.

Както и избирателите, които имат и други планове за деня, а държат преди това да гласуват. Съвпадението може да затрудни най-вече секционните комисии. На всеки вот има случаи на закъснения или неявяване на техни членове, сега рискът да се успят е по-голям. Съвпадението на вота със смяната на времето не се случва за първи път. На местните избори през 2015 г. се премина към зимно часово време.

Тогава обаче стрелките се върнаха с час назад и реално хората имаха бонус от време да отидат до урните.“Ще предупредим навреме членовете на секциите. Не мисля, че смяната на времето ще затрудни провеждането на изборите. На последните местни избори нямахме никакви проблеми, и сега ще вземем всички мерки. Вероятно при обучението на РИК ще дадем указания да предупредят членовете на секциите”, каза пред “24 часа” говорителят на ЦИК Цветозар Томов.

Монитор: Пращат на детектор на лъжата висши полицаи

Висшите и ръководни полицаи в системата на МВР ще бъдат изправяни пред детектор на лъжата. Това е записано в план за противодействие на корупцията, подписан от двама министри – Румяна Бъчварова и предшественика й Цветлин Йовчев, пише "Монитор".

Според документите всички ръководители на служби, отдели и сектори във вътрешното ведомство ще бъдат тествани с полиграф до края на годината. Разпитите са част от концепцията на МВР за противодействие на корупцията в редиците на ведомството.

България


Още по темата

 • Заработи нова зарядна станция за електромобили

  Заработи нова зарядна станция за електромобили

  "Лидл България" монтира станция за бързо зареждане на електромобили на паркинга на първия си магазин от ново поколение, който отвори врати ...
  12.01.2017
  3 404
  4
 • 12 500 лв. за нова електрическа Dacia?

  12 500 лв. за нова електрическа Dacia?

  За първи път за амбициозните планове на Карлос Гон да пусне в продажба свръхевтин електромобил се заговори още в началото на годината. През февруари ...
  9.11.2016
  59 178
  28
 • Волга на ток за $25 хил. Струва ли си?

  Волга на ток за $25 хил. Струва ли си?

  Популярността на електромобилите расте с всяка изминала година, но производителите незнайно защо неглижират опаковката, в която пристигат модерните ...
  2.11.2016
  13 341
  10

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • кроко
  Отговор
  1 07:19  26.01.17
  А от къде пари и ток за тия електромобили? Политиците все повече и повече разсипват икономиката, а бай ганьовците и краварските троловете, дето са устанали у нас, не искат ни АЕЦ, ни газ - те искат да си карат на твърдо гориво колите! Сигурно затова толкова се кефят на Адмирал Кузнецов! Така ли ве, кравари, кефи ви пушека му и за това ви е любима тема, а?

Напиши коментар:


Публикувай