888 6

След изборите предстои коалиционно управление

Анатоли Стайков

След изборите предстои коалиционно управление, ще се наложи да седнем на масата на преговорите, нека да можем да си говорим. За това призова в парламентарната пленарна зала председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в декларация по повод края на 43-ото Народно събрание. Нека заложим на диалога и вместо да говорим с кого не можем, нека направим така, че след изборите да можем да работим заедно, обърна се той към депутатите.

По думите му анализът на последните две години показва, че разделението в обществото се задълбочава, езикът на омразата доминира. Според Карадайъ партиите трябва да отговорят на въпроса - ще продължава ли моделът на противопоставяне или въпреки различията ще се търси пътят на диалога и съгласие в името на развитието на страната.

С поведението си политическите сили ще очертаем възможните варианти на съгласие след изборите, заяви той. Трябва да приемем, че има една граница, която не трябва да се прекрачва в името на народа и бъдещето на страната, каза Карадайъ. Според него моделът на поведение трябва да води към онази конструкция в парламента, която може да излъчи мнозинство на ценностна основа, което да излъчи стабилно правителство.

Повече от всякога е нужно успокояване на обществото и съгласие по важни за хората въпроси, заяви Карадайъ. Народът не може непрекъснато да слуша оправдания за провалени програми и политици, каза той.

Ако някой продължава да живее с илюзиите за "естествени партньори" и политика "анти", по-добре да преосмисли участието си изобщо в политическия живот, подчерта Карадайъ.

Задава се моделът на недовършения мандат, недовършената работа, на бягство от отговорност, заяви той. Два пъти получавате доверие и два пъти го предавате, обърна се Карадайъ към управляващите.
Всички политически сили трябва да сме единни във волята си да произведем честни избори, каза Карадайъ. Вярвам, че преценката на народа на предстоящите избори ще бъде трезва, разумна и мъдра, каза още той.

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Дух
  Отговор
  1 11:53  26.01.17
  Мечти, мечтиии... Иска му се отново ДПС (финансирана и командван от вън) пак да управлява страната, ама една част от Българите се осъзнаха и това вече няма да се случи. БЪЛГАРИ събудете се да се противопоставим на яростната ислямизация и турцизация!!!!
 • име на гост
  Отговор
  2 12:13  26.01.17
  Ефенди, така ли рече сокола??? Или баш чалмата ердоган ти го прошепна в ушето? Преди да мислиш за коалиция земи научи Българският език, че нещо ти е труден. Ако ти пусна една диктовка за пети клас, сигурно няма да ми стигне червеният химикал.
 • Агент 000 1
  Отговор
  3 14:01  26.01.17
  Този, или групата му нямат нищо общо с турците или с турция. Точно обратното . Те имат забрана да посещават турция . Те са най успешният продукт на КГБ И ДС демак примамка и капан за будали наивници. Интересува ги само бизнесът и печалбата . Помнители обръчите от фирми? Товае истината за тази партия .
 • Колев
  Отговор
  4 15:15  26.01.17
  Коалицията е готова БСП+ДПС само,че не за управление а за мижева опозиция.
 • Миро
  Отговор
  5 20:34  26.01.17
  Колко поразии могат да ни докарват тези БСП ЛПС ГПС ШЕПТИ СЕ , ужас. Колко беленета ще ни сервират ,плюс КТБ та олелееееееее
 • БОКО
  Отговор
  6 21:14  26.01.17
  В близките 20 години освен ГЕРБ, никой няма право да управлява!

Напиши коментар:


Публикувай