1 426 0

Смърт на 5-годишно момче уплаши Сливен

Венцислав Михайлов

5-годишно момченце е починало в сливенската болница в нощта на понеделник срещу вторник. Ден по-рано майка му обяснила в забавачката, че детето е със скарлатина

Преди седмица момченцето, което посещава детска градина "Синчец" в сливенския кв. "Клуцохор", вдигнало температура и възпитателките повикали майка му да го прибере, съобщават местният сайт "Сливен Инфо".

В понеделник майката уведомила учителките в забавачката, че момченцето е болно от скарлатина.

"Майката донесе при нас съобщение от личния лекар за скарлатина. Ние веднага уведомихме всички родители и сложихме съобщение на видно място", заяви директорът на детската градина Мария Иванова.

Директорът на Регионалната здравна инспекция в Сливен д-р Петя Балулова коментира, че вече й е докладвано за случая.

"На този етап може да се каже само, че детето е починало от инфекциозна болест, но се чакат резултатите от изследванията", каза д-р Балулова.

Семейството на починалото момченце е от балканското село Градско.

"Всички сме в скръб, на нас ни казаха, че детето е било болно от пневмония, но май се оказало шарка", каза кметът Юсмен Али.

Заради смъртта на детето обаче голяма част от родителите са спрели децата си от посещение в детска градина "Синчец", докато не излязат резултатите от назначените експертизи и не стане ясна причината за трагедията.

България


Напиши коментар:


Публикувай