706 3

Румен Овчаров: Ситуацията в енергетиката е напрегната

Венцислав Михайлов

БСП не чертае апокалипсиси и не всява паника. Тя просто изнесе фактите. Състоянието на системата на енергетиката е критично. Това каза пред bTV бившият министър на икономиката и член на БСП Румен Овчаров.

„Днес има малко светлинка в тунела и тя е от слънцето. Ако утре обаче тръгнат мъглите това няма да е така“, предупреди той. „Системата няма резерви, заради което се намалява напрежението". Според него електромерът на всеки от нас ще се върти повече и всеки ще плаща повече.

"Хората трябва да знаят, че ситуацията е напрегната“, каза Овчаров. Той попита защо складовете с въглища имат запас за два дни, вместо за 14. „Защо са празни язовирите?“попита още той. „Явно някой не си е свършил работата“. „Електроенергийната система трябва да бъде подготвена преди началото на зимния сезон. Трябва да има баланс на всички източници, да има студен резерв. Системата не беше готова и това трябваше да бъде казано“, убеден е Овчаров.

Въпреки всичко казано до тук той е оптимист за управлението на енергетиката от новия министър Николай Павлов. Той го определи като човек, който има позиция и я отстоява.

„Ще има сериозен и обективен поглед в енергетиката, и няма да е човек, който слугува“, каза Овчаров.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Реалист
  Отговор
  1 21:37  27.01.17
  РОвч пак изпълзя от дупката... Нали той ни натресе заедно с Мадам Курни онова желязо дето за нищо не става. Ще го плащат и децата на децата ни. А иначе се кипри в борда на Лукойл на заплата при официалния представител на КГБ в България. Тая сволоч само затвора я оправя...
 • ВНВ
  Отговор
  2 23:08  27.01.17
  Р. Овч. Крадец нищо хубаво не е видяла държавата ни от тоя и другарите около него! Сега ни ланготи за апокалипсис! Язовирите били празни ами ако са пълни и наводнят страната същият този смотаняк ще реве къде са спали управляващите. Господ да ни пази от тези милионери социалисти, което единствено занятие да вземат от държавата за себе си! Луканов фалира държавата, после дойде сдващият социалист Жан Виденов - народа тотално фалира ! След това Сергей Станишев 2008 година когат целият свят фалира той твърдеше, че ние просперираме...... И след това Орешарски.... С
 • гощо
  Отговор
  3 10:10  28.01.17
  Ситуацията в банковата сметка на Р.Овчаров след множество кражби,комисионни и други подобни постъпления хич не е напрегната!!!!!!!!

Напиши коментар:


Публикувай