1 071 0

Вътрешният министър инспектира границата ни с Турция

Вътрешният министър инспектира границата ни с Турция
Снимки: МВР
Стефанаки Йоанис

Изненадващо посещение на служебния министър на вътрешните работи Пламен Узунов в гранична полиция на българо - турската граница. Той пристигна тази сутрин в 07.00ч. в РДГП Елхово, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Пламен Узунов поясни, че "целта на посещението е да се убеди в ефективната охрана на границата и да се срещне лично с професионалния състав, изпълняващ отговорната задача за защита на българската държавна граница".

Вътрешният министър инспектира границата ни с Турция

Дежурният на Регионалния координационен център докладва на министъра за състоянието на оперативната обстановка по българо - турската граница и техническото състояние на използваните системи за наблюдение и охрана на границата. Вътрешният министър прие доклада на дежурните и ръководния състав за оперативната обстановка и организацията на работа. На място той се запозна с условията, при които граничните полицаи работят и техническата обезпеченост на граничния пункт.

Служебният вътрешен министър по-късно се срещна с новата смяна за деня и изслуша доклада на началника на ГКПП Лесово за оперативната обстановка и натовареността на пункта. Пламен Узунов се запозна със създадената организация за граничен контрол. Обсъдиха с ръководният състав на ГКПП Лесово състоянието на граничното съоръжение в района и поиска подробни разяснения къде минава трасето на възпрепятстващото съоръжение.

Вътрешният министър инспектира границата ни с Турция

Запозна се с възможностите за технически контрол на автомобилите при проверки за транспортиране на нелегални мигранти.Министър Узунов посети и на място се запозна с работата на екипите, оказващи експертна помощ от изградената там Контактна точка на ФРОНТЕКС по линия на установяване на крадени автомобили, неистински документи за самоличност и обмен на оперативна информация. По време на посещението министър Узунов се срещна и със съвместен граничен екип, в който участват и холандски полицаи, работещи на пункта по линията на Европейската агенция за гранична и брегова охрана. Той разговаря с тях за впечатленията им от създадената организация, ефективността от смесените екипи, техническото оборудване и условия за работа.

България

Напиши коментар:


Публикувай