508 6

Реформаторите са отворени за коалиция

Венцислав Михайлов

Коалицията от партии Реформаторски блок е отворена за всички дясноцентристки организации и ДСБ трябва да бъде част от блока.

Това каза на Първия конгрес на Реформаторския блок Петър Москов - ръководител на предизборната кампания на коалицията.

Той каза, че спойката на Реформаторския блок е, осъзнаването на пагубността да се чертаят разделителни линии между десните политически партии.

Очаква се делегатите на конгреса да приемат политическа резолюция на Реформаторския блок. В нея се казва, че членовете на коалицията ще работят за силна държава в секторите сигурност, здравеопазване, образование, инфраструктура и върховенство на закона, за отстояване на човешките свободи чрез защита на собствеността, предприемачеството и конкуренцията.

В резолюцията се дава положителна оценка за участието на Реформаторския блок в управлението на България в периода 2014-та-2016-та година.

Партиите от Реформаторския блок (РБ) потвърждават участието си в Блока като доказана във времето платформа на обединение на десните хора в България. Това се казва в приетата политическа резолюция на Първия конгрес на Блока.

В документа е записан ангажимент да работят за силна държава в секторите сигурност, образование, здравеопазване, инфраструктура и върховенство на закона, култура. Те ще отстояват основните човешки свободи чрез защита на собствеността, предприемачеството, конкуренцията и защита от административен произвол.

Реформаторският блок не трябва да се затваря сам в себе си. Не трябва да ни успокоява тази препълнена зала. Блокът трябва да работи за единство на всички дясно-демократични формации. Живеем в размирен свят. Подлага се на съмнение най-голямата ценност и успех на България – евроатлантическото членство на страната. РБ има способността последователно да отстоява тази кауза. Вярвам в гражданското участие в РБ, а ДСБ да намери пътя си към единство. Нека се разделим с личния и партийния си егоизъм и от амбицията само и единствено на РБ. Нищо не е дадено веднъж за цял живот, демокрацията трябва да се пази. Обръщам се към вас с призива да сме единни и съпричастни към нашата кауза като Реформаторски блок, поиска Николай Ненчев.

Надеждата ми партиите от РБ да имат общ конгрес днес се изпълни. Това е важен сигнал за българското общество. Въпреки че партиите от РБ са самостоятелни субекти, РБ стана формация, която иска да побеждава заедно. Това отбеляза Торстен Гайслер, ръководител на фондацията „Кондар Аденауер”.

Това стана възможно, защото има толкова много неща, които ви обединяват по между си и ви обединяват с нашата фондация. Защитаваме един и същи ценности – демокрация и свобода, върховенство на закона, защита на човешките права, уважение за всеки човек и решителна борба против корупцията, европейска интеграция. Тези ценности трябва да победят. На България й трябва силен РБ, който ще се бори за тези ценности. Дебатите са нормални, но трябва да се правят компромиси, за да се стигне до общи решения. Обществото трябва да знае, че въпреки тези дебати накрая РБ говори с един глас. Напълно съм убеден, че ако обедините своите усилия, накрая ще сте успешни във своите усилия. Имате пълната подкрепа на Фондация „Конрад Аденауер”, каза Гайслер.

Националният координационен съвет на РБ бе избран от делегатите на Първия съюзен конгрес на РБ. Съветът ще взема стратегически решения за развитието на РБ и ще приема програми и други документи на коалицията от партии РБ. Първото заседание на органа ще бъде във вторник, 31 януари 2017 г., в София. Съставът включва 51 души от всички партии от РБ, както и лица, предложени от индивидуалните и групови членове.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Власт и пари
  Отговор
  1 18:38  28.01.17
  Кунева е ненаситна. Как ли са я търпели партийците на младини? Бяха във властта и не показаха нищо особено, освен глад за пари. Кунева е готова да унищожи всичко по пътя си, само не е и да направи нещо положително за някого.
 • кроко
  Отговор
  2 19:57  28.01.17
  Много се радвам че ще има едни боклуци по-малко в следващия парламент.

  Коментиран от #3

 • гост
  Отговор
  3 20:18  28.01.17

  До коментар #2 от "кроко":

  но не е достатъчно , всички трябва да са вън
 • 4 08:35  29.01.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Кемосаве
  Отговор
  5 11:41  29.01.17
  Наглеци немога да ги гледам.
 • Кемосаве
  Отговор
  6 11:44  29.01.17
  Тоя който беше затворил улица и една възрастна жена се оплакваше че и е забранил достъп до имота и в репортаж на бтв еот тях.Такива нямат място в парламента да представляват волята и гласа на народа какво предтавят.

Напиши коментар:


Публикувай