Last news in Fakti

28 Януари, 2017 18:26 843 6

Реформаторите са отворени за коалиция

  • реформатори-
  • коалиция-
  • избори

Коалицията от партии Реформаторски блок е отворена за всички дясноцентристки организации и ДСБ трябва да бъде част от блока.

Това каза на Първия конгрес на Реформаторския блок Петър Москов - ръководител на предизборната кампания на коалицията.

Той каза, че спойката на Реформаторския блок е, осъзнаването на пагубността да се чертаят разделителни линии между десните политически партии.

Очаква се делегатите на конгреса да приемат политическа резолюция на Реформаторския блок. В нея се казва, че членовете на коалицията ще работят за силна държава в секторите сигурност, здравеопазване, образование, инфраструктура и върховенство на закона, за отстояване на човешките свободи чрез защита на собствеността, предприемачеството и конкуренцията.

В резолюцията се дава положителна оценка за участието на Реформаторския блок в управлението на България в периода 2014-та-2016-та година.

Партиите от Реформаторския блок (РБ) потвърждават участието си в Блока като доказана във времето платформа на обединение на десните хора в България. Това се казва в приетата политическа резолюция на Първия конгрес на Блока.

В документа е записан ангажимент да работят за силна държава в секторите сигурност, образование, здравеопазване, инфраструктура и върховенство на закона, култура. Те ще отстояват основните човешки свободи чрез защита на собствеността, предприемачеството, конкуренцията и защита от административен произвол.

Реформаторският блок не трябва да се затваря сам в себе си. Не трябва да ни успокоява тази препълнена зала. Блокът трябва да работи за единство на всички дясно-демократични формации. Живеем в размирен свят. Подлага се на съмнение най-голямата ценност и успех на България – евроатлантическото членство на страната. РБ има способността последователно да отстоява тази кауза. Вярвам в гражданското участие в РБ, а ДСБ да намери пътя си към единство. Нека се разделим с личния и партийния си егоизъм и от амбицията само и единствено на РБ. Нищо не е дадено веднъж за цял живот, демокрацията трябва да се пази. Обръщам се към вас с призива да сме единни и съпричастни към нашата кауза като Реформаторски блок, поиска Николай Ненчев.

Надеждата ми партиите от РБ да имат общ конгрес днес се изпълни. Това е важен сигнал за българското общество. Въпреки че партиите от РБ са самостоятелни субекти, РБ стана формация, която иска да побеждава заедно. Това отбеляза Торстен Гайслер, ръководител на фондацията „Кондар Аденауер”.

Това стана възможно, защото има толкова много неща, които ви обединяват по между си и ви обединяват с нашата фондация. Защитаваме един и същи ценности – демокрация и свобода, върховенство на закона, защита на човешките права, уважение за всеки човек и решителна борба против корупцията, европейска интеграция. Тези ценности трябва да победят. На България й трябва силен РБ, който ще се бори за тези ценности. Дебатите са нормални, но трябва да се правят компромиси, за да се стигне до общи решения. Обществото трябва да знае, че въпреки тези дебати накрая РБ говори с един глас. Напълно съм убеден, че ако обедините своите усилия, накрая ще сте успешни във своите усилия. Имате пълната подкрепа на Фондация „Конрад Аденауер”, каза Гайслер.

Националният координационен съвет на РБ бе избран от делегатите на Първия съюзен конгрес на РБ. Съветът ще взема стратегически решения за развитието на РБ и ще приема програми и други документи на коалицията от партии РБ. Първото заседание на органа ще бъде във вторник, 31 януари 2017 г., в София. Съставът включва 51 души от всички партии от РБ, както и лица, предложени от индивидуалните и групови членове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Власт и пари

    5 0 Отговор
    Кунева е ненаситна. Как ли са я търпели партийците на младини? Бяха във властта и не показаха нищо особено, освен глад за пари. Кунева е готова да унищожи всичко по пътя си, само не е и да направи нещо положително за някого.
  • 2 кроко

    6 0 Отговор
    Много се радвам че ще има едни боклуци по-малко в следващия парламент.

    Коментиран от #3

  • 3 гост

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "кроко":

    но не е достатъчно , всички трябва да са вън
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Кемосаве

    2 0 Отговор
    Наглеци немога да ги гледам.
  • 6 Кемосаве

    2 0 Отговор
    Тоя който беше затворил улица и една възрастна жена се оплакваше че и е забранил достъп до имота и в репортаж на бтв еот тях.Такива нямат място в парламента да представляват волята и гласа на народа какво предтавят.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове