3 583 3

Целите на БНБ

Преглед на печата

Стефанаки Йоанис

„24 часа”

Герджиков първо реже такси за бизнеса

Орязване на таксите, които плаща бизнесът към държавата, подготвя служебното правителство, научи в. “24 часа”. Целта е да се спазят законите, според които размерът на таксите трябва само да покрива разходите на администрацията за оказване на услуги. Промените в тарифите ще спестят десетки милиони левове разходи на година за бизнеса. Това е мярка, насочена главно към малкия и средния бизнес, защото едрият сам се грижи за себе си, обясни служебният премиер Огнян Герджиков в “Панорама”.

„Труд”

Политици „грейнаха“ в изложба с над 300 календара

„Ден след ден, месец след месец“ – така е наречена първата изложба на Регионалния исторически музей в Шумен за тази година. Десет витрини са пълни с уникални календари от средата на ХХ век до наши дни. Интересното е, че на доста от тях греят ликовете на политици.

Впечатляващ е стенен календар за 1944 г. с лика на малкия Симеон, цар на българите в периода 1943 – 1946 година /поради непълнолетие тогава управлява Регентски съвет б.а./. Той е още в началото на експозицията при най-старите реликви, а на самия й край цяла витрината е пълна с джобни предизборни календарчета. На тях са ликовете на Александър Йорданов от 1995 г., на Волен Сидеров, Татяна Дончева, а най-пресният е на Веселин Марешки.

„Стандарт”

БНБ си поставя три задачи

Дневният ред на БНБ включва три основни групи от задачи. Това се посочва в публикация на управителя на БНБ Димитър Радев в бюлетин на Асоциацията на банките в България. Първата задача е поддържане на ценовата стабилност чрез поддържане на валутния борд. В края на 2016 г. международните валутни резерви са близо 47 млрд. лв., които осигуряват над 160% покритие на банкнотите и монетите в обращение и на задълженията към банките в баланса на управление "Емисионно", посочва Димитър Радев.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • БАЙ ГАН4О
  Отговор
  1 11:35  29.01.17
  Целите са ,като на всички останали,отделни личности да крадат пари и да се обогатяват без да дават нещо в замяна.Този цирк го гледаме ОТ 1989 г насам.
 • Г(Е)РОБ
  Отговор
  2 12:45  29.01.17
  Целта е да довърши България!
 • Темелко
  Отговор
  3 22:03  29.01.17
  Главната цел на БНБ е да внимават червените кхмери да не думнат някоя банка.Преди са думкали мандри сега банки-добри са.

Напиши коментар:


Публикувай