269 0

Ясно и мразовито

Стефанаки Йоанис

През нощта над Източна България, Софийско, западната и централната част от Дунавската равина ще бъде предимно облачно, на места и мъгливо. Над останалата част от страната ще бъде предимно ясно. Минималните температури ще са предимно между минус 12° и минус 7°, съобщават от НИМХ към БАН.

Преди обяд на много места в равнините ще има мъгла и ниска слоеста облачност. След обяд мъглата ще се разсейва, а облачността ще се разкъсва и намалява. Над планинските райони през целия ден ще бъде предимно слънчево. Ще се появи слаб вятър от изток-североизток. Преобладаващите максимални температури ще са между минус 2° и 3°, по-ниски в местата с по-трайна мъгла.

Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за януари.

В планините ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 1°, на 2000 метра - минус 2°.

По Черноморието ще има мъгла или ниска слоеста облачност, но след обяд видимостта ще се подобрява и облачността ще се разкъсва и намалява. Ще има и слънчеви часове. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще са 1° - 3°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

България


Напиши коментар:


Публикувай