511 0

Шивашки фирми са притеснени заради евентуална блокада на границата с Гърция

Стефанаки Йоанис

Преминаването през граничен пункт Кулата-Промахон е нормално към момента, съобщиха от гранична полиция. Вчера обаче за около час движението бе спряно, заради гръцки фермери, които са успели да стигнат на около 300 метра от бариерите и са опитали да блокират границата, съобщи БНТ.

Стигнало се е и до сблъсъци с гръцката полиция и жандармерия. Засега тракторите са извън пътя, но опасно близо до границата. Спецчастите в Гърция продължават да пазят и земеделските машини край Серес, които за сега не успяват да пробият полицейската блокада.

Ситуацията силно притесни не само превозвачите, но и собствениците на шивашки фирми в Югозападния регион. Над 80 % от шивашките цехове в Благоевградска област зареждат и изнасят стока през южната ни съседка. Ако границата отново бъде затворена - загубите ще са огромни, категорични са от бранша.

Стотици шивашки фирми в Югозападна България бяха засегнати от затварянето на границата с Гърция в началото на миналата година. Доставките на материали от южната ни съседка бяха спрени и много от работниците бяха принудени да останат вкъщи.

България


Напиши коментар:


Публикувай