969 1

Радев на първо посещение в Брюксел

Анатоли Стайков

Президентът Румен Радев ще направи първото след встъпването си в длъжност работно посещение в Брюксел днес и утре.

Българският държавен глава ще има срещи днес с председателя на Европейския съвет Доналд Туск, с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и с председателя на Европейския парламент Антонио Таяни.

Утре президентът Радев ще разговаря с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Държавният глава ще посети офисите на българската делегация в Главната квартира на алианса и ще се срещне с нейните членове.

В рамките на визитата си президентът Румен Радев ще посети Върховното главно командване на Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа в град Монс. Радев ще има среща "на четири очи" с генерал Къртис Скапароти - върховен главнокомандващ на Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа.

След това ще се състоят пленарни разговори между водената от българския президент делегация и Върховното главно командване на Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа.
По-късно държавният глава ще се срещне с българските военнослужещи във Върховното главно командване на ОВС на НАТО в Европа.


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • обещанието
    Отговор
    1 10:49  30.01.17
    Кога ще ходи до Румъния да пита магистратите им как се осъждат престъпници и особебно тези по високите етажи на властта??????????????

Напиши коментар:


Публикувай